Barcelonai panasz: A Frankfurt volt hazai pályán a Camp Nouban

Az összesített 4-3-as végeredmény csalóka, a Barcelona simán kiesett a labdarúgó Európa-ligából az Eintracht Frankfurfttal szemben. A katalánok arra panaszkodnak, nem élvezhették a hazai pálya előnyét, mert legalább annyit vendégdrukker volt a stadionjukban, a Camp Nouban, mint hazai. Ott van a legjobb négy között a sorozatban az RB Leipzig, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapata is. Az elődöntő párosítása RB Leipzig–Rangers, West Ham–Frankfurt.

Magyar Nemzet
2022. 04. 15. 10:13
null
FBL-EUR-C3-BARCELONA-FRANKFURT Fotó: LLUIS GENE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eintracht Frankfurt már a 4. percben megszerezte a vezetést, s a folytatásban is uralta a játékot. A 36. percben már 2-0-ra, a 67.-ben pedig 3-0-ra vezetett a csütörtök esti mérkőzésen. A Barcelona csak kozmetikázni tudta az eredményt, esélye sem volt megfordítani a párharcot, a hosszabbítás legvégén ajándékba kapott büntetővel állította be a 2-3-as végeredményt, de 4-3-as összesítéssel így is a német együttes jutott tovább a legjobb négy közé az Európa-ligában.

A mérkőzés közben is feltűnő volt, mennyire sok a német szurkoló a Camp Nouban, amit a találkozó után a Barcelona vezetőedzője és elnöke is szóvá tett.

– A hangulat nem segített nekünk, mintha egy döntőben lettünk volna, ahol megosztják a jegyeket a két csapat drukkerei között. Valamit nyilvánvalóan elszámoltak a klubnál. Próbáltam arról győzködni a játékosokat, csak az számít, ami a pályán történik, de természetesen őket is hátrányosan érintette a különös helyzet. Nagyon csalódottak vagyunk emiatt és természetesen a végeredmény miatt is. A játékosok is magyarázatot várnak arra, hogyan kerülhettünk ilyen helyzetbe – kesergett Xavi, a Barca vezetőedzője.

– Zavarba és szégyenbe hoznak a történtek. Több volt a vendégdrukker, mint a hazai a stadionban. Sajnálom a történteket. Nem engedhetjük meg, hogy ez még egyszer előforduljon. Szigorúbbnak kell lennünk, védenünk kell az érdekeinket – tette hozzá Joan Laporta, a klub elnöke.

Magát a kiesés tényét Xavi sportszerűen fogadta, elismerte, hogy az Eintracht kihasználta a csapata hibáit és megérdemelten jutott tovább. 

– Most már a bajnokságra kell összpontosítanunk. Az a legfontosabb, úgy végezzünk a La Ligában, hogy a következő idényben ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhessünk – jelentette ki a Barca mestere.

A Barcelona jelenleg 60 ponttal a második a spanyol bajnokságban, holtversenyben a Sevillával, 12 ponttal lemaradva az éllovas Real Madridtól. A katalánok a 32. fordulóban hétfőn a 18. Cádizt fogadják.

Európa-liga, negyeddöntők:

FC Barcelona (spanyol)–Eintracht Frankfurt (német) 2-3
Gólszerzők: Busquets 90+1., Depay 90+10 – 11-esből, ill. Kosztics 4., 67. –  az elsőt 11-esből, Borré 36.
Továbbjutott: a Frankfurt 4-3-as összesítéssel 

Olympique Lyon (francia)–West Ham United (angol) 0-3
Gólszerzők: Dawson 38., Rice 44., Bowen 48.
Továbbjutott: a West Ham United 4-1-es összesítéssel

Rangers (skót)–Braga (portugál) 3-1 – hosszabbítás után
Gólszerzők: Tavernier 2. 43. – a másodikat 11-esből, Roofe 101., ill. Carmo 83.
Kiállítva: Tormena (43., Braga), Medeiros (105., Braga)   
Továbbjutott: A Rangers 3-2-es összesítéssel

Atalanta (olasz)–RB Leipzig (német) 0-2
Gólszerzők: Nkunku 18., 87. – a másodikat 11-esből
Továbbjutott: az RB Leipzig 3-1-es összesítéssel 

Az elődöntő párosítása:
RB Leipzig–Rangers
West Ham–Frankfurt

Borítókép: szinte hazai pályán érezhették magukat a frankfurtiak a Barca stadionjában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.