időjárás 36°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Már a döntés előtt eldőlt: nem lesz ebből hoki-vb

Magyar Nemzet
2022.05.24. 08:20 2022.05.24. 13:50
Már a döntés előtt eldőlt: nem lesz ebből hoki-vb

A magyar–szlovén közös pályázat a 2023-as A csoportos világbajnokság megrendezésére nem kapja meg a szükséges állami garanciát, ezért amennyiben a nemzetközi szövetség (IIHF) ragaszkodik ehhez a feltételhez, a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) kénytelen elállni a kandidálástól.

– Rengeteg munkát végeztünk az elmúlt hetekben, hogy sporttörténelmet írjunk, és minden idők legnagyobb és legrangosabb hazai jégkorongos eseményét rendezzük meg. A visszajelzések alapján napról napra javultak az esélyei a szlovénokkal közös pályázatnak. Rendkívül sajnáljuk ezért, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt nem tudtuk a kormányt meggyőzni arról, hogy milyen előnyökkel járna Magyarország számára a jégkorongsport csúcseseményének a hazai megrendezése – mondta a döntésről hétfő este Sipos Levente, az MJSZ főtitkára.

A magyar és a szlovén szövetség május 8-án, a ljubljanai divízió 1/A-s vb utolsó napján jelentette be, hogy közösen pályázik a 2023-as eseményre. A budapesti MVM Dome és a ljubljanai Stozice Aréna lett volna a két helyszín, a két csarnok összesen 28 ezer férőhellyel rendelkezik.

A másik pályázatot a finnek és a lettek adták be, és a nemzetközi szövetség várhatóan pénteken dönt Tamperében, a jelenleg zajló vb fő helyszínén.

A jövő évi tornának Szentpétervár adott volna otthont, de az ukrajnai háború miatt az IIHF elvette a rendezés jogát Oroszországtól.

Borítókép: Korai volt az öröm (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.