Ez volt az igazi visszatérés a melbourne-i megaláztatás után

Novak Djokovics csupán négy játékot engedélyezett japán ellenfelének a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában. A szerb világelső ráadásul végig úgy összpontosított Nisioka Josihito elleni, 6:3, 6:1, 6:0-s győzelemmel végződött meccsen, mintha legalábbis már a döntőben szerepelne. Mintha Djokovics azt demonstrálnál, vigyázat, újra itt vagyok.

Magyar Nemzet
2022. 05. 24. 7:28
Novak Djokovic Djokovics
Serbia's Novak Djokovic reacts after winning against Japan's Yoshihito Nishioka at the end of their their men's singles match on day two of the Roland-Garros Open tennis tournament at the Court Philippe-Chatrier in Paris on May 23, 2022. (Photo by Thomas SAMSON / AFP) Fotó: AFP/Thomas Samson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az, hogy megnyerte a salak pályás tornák sorában méltán magasan jegyzett római viadalt, szép eredmény, de nem több annál. Inkább csupán a felkészülés része. Novak Djokovics természetesen Grand Slam-tornagyőzelmet akar, amit a Roland Garroson rögtön az első fordulóban demonstrált.

A Nisioka Josihito elleni, 6:3, 6:1, 6:0-s siker eredménye árulkodó. A japán teniszező eleinte kemény küzdelemre késztette a szerb világelsőt. Rögtön az első játékban három bréklabdája volt, Djokovics csak öt egyenlő állás után tudta megnyeri a játékot. Aztán szép lassan felőrölte a japánt. Nem csak egyre keményebb tenyeresei és szervái üzenték Nisiokának, hogy semmi esélye sincs. A hússzoros Grand Slam-torna-győztes úgy küzdött, mintha legalábbis már a döntőben játszana.

Szinte minden egyes poén után rázta az öklét, többször kiáltott diadalmasan. Ez nem egy meccs volt a sok közül. Ez volt az igazi visszatérés a melbourne-i megaláztatás után.

Még az Eurosport rendre visszafogott szakértője, Tim Henman is kiemelte a szerb játékos különös küzdőszellemét.

– Örülök, hogy ilyen jól sikerült a bemutatkozásom a versenyen. Az eleje, amíg nem alkalmazkodtam a körülményekhez, nehezen ment, Nisioka nagyon gyors játékos, az egyik leggyorsabb a mezőnyben. A labda ráadásul elég lassú volt, nem volt könnyű rendesen megütni. Ám ahogy jöttek az első szerváim és javult a játékom, jóra fordultak a dolgok – értékelte a meccset a világelső. A hangulatára, a lelkiállapotára csak utalásokat tett, miszerint jó érzés a centerpályán szerepelni.

Bizony kiváltság volt a Philippe Chatrier-ról elnevezett pályán ütögetni, hiszen hétfőn többször kellett a többi meccsen esőszünetet tartani, de itt nem csupán villanyvilágítás van, a tetőt is be lehet húzni.

– Jó érzés volt telt ház előtt teniszezni. A Roland Garros az egyik legnagyobb torna, nagyszerű emlékeim vannak innen. A késő esti meccseknek pedig mindig egyedi a hangulatuk. Remek élmény volt – tette hozzá Djokovics.

Várjuk a folytatást.

A magyar versenyzők közül eddig csak élte túl az első fordulót.

Roland Garros, 1. forduló, érdekesebb eredmények

Férfiak:
Djokovics (szerb, 1.)–Nisioka (japán) 6:3, 6:1, 6:0
Nadal (spanyol, 5.)–Thompson (ausztrál) 6:2, 6:2, 6:2
Fucsovics Márton–Geoffrey Blancaneaux (francia) 6:2, 6:4, 6:4
Cilic (horvát, 20.)-Balázs Attila 6:0, 6:1, 6:2,
Cachin (argentin)–Gombos (szlovák) 6:1, 3:6, 6:2, 6:3

Nők:
Kvitova (cseh, 32.)–Bondár 7:6 (7-0), 6:1
Tomljanovic (ausztrál)–Kontaveit (észt, 5.) 7:6 (7-5), 7:5
Raducanu (brit, 12.)–Noskova (cseh) 6:7 (4-7), 7:5, 6:1
Kerber (német, 21.)–Frech (lengyel) 2:6, 6:3, 7:5
Swiatek (lengyel, 1.)–Curenko (ukrán) 6:2, 6:0
Parry (francia)–Krejcikova (cseh, 2.) 1:6, 6:2, 6:3
Azarenka (fehérorosz, 15.)–Bogdan (román) 6:7 (7-9), 7:6 (7-1), 6:2

Borítókép: Djokovics sokszor rázta az öklét (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.