Fucsovics a saját dolgát nehezítette meg Párizsban

A világranglista 57. helyén álló Fucsovics Márton 6:2, 6:4, 6:4-re győzött a selejtezőből érkezett francia Geoffrey Blancaneaux ellen a Roland Garros első fordulójában. A következő körben a Balázs Attilát könnyedén elbúcsúztató horvát Marin Cilic ellen teniszezhet Párizsban.

Forrás: MTI2022. 05. 23. 21:35
2022 French Open - Day Two
1398867967 Fotó: Adam Pretty
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legjobb magyar férfi teniszező, a világranglista 57. helyén álló a selejtezőből érkezett Geoffrey Blancaneaux-val csapott össze a Roland Garros első fordulójában. Fucsovics francia ellenfele jelenleg karriercsúccsal a 191. pozíciót foglalja el. A 23 éves rivális életében először szerepelt főtáblán szülővárosának Grand Slam-tornáján.

Első találkozójuk magabiztos adogatójátékokkal indult, 2:2-nél viszont a 30 éves nyíregyházi teniszező – aki 2020-ban nyolcaddöntős volt a Roland Garroson – elvette a hazai közönség támogatását élvező Blancaneaux szervagémjét. Fucsovics következő adogatását még nehezen hozta, a szett további részében viszont nem igazán hozott kiegyenlített játékot, a magyar teniszező 34 perc alatt előnybe került.

A folytatás is brékkel indult, Fucsovics hat játékot nyert sorozatban, majd 4:2 után újabb gémet vett el francia riválisától, aki azonban 5:2-nél visszabrékelt. Végül Fucsovics 59 perc alatt nyerte meg a szorossá váló játszmát. Blancaneaux a harmadik játszmában is keményen küzdött, a mérkőzésen először brékelőnybe került, azonban Fucsovics rögtön vissza is vette az adogatójátékot. Ebben az időszakban főleg a fogadók voltak eredményesek, a játszma hajrájának 4:4-ről vágtak neki a felek, majd a magyar teniszező a hatodik meccslabdáját kihasználva, 2 óra 38 perc után győzött.

A következő fordulóban Fucsovics ellenfele a Balázs Attilának mindössze három nyert játékot engedélyező, huszadik kiemelt horvát Marin Cilic lesz.

Borítókép: Fucsovics Mártonnak csak a harmadik szettben adódtak nehézségei (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.