Nincs igazságos döntés – párizsi üzenet az oroszoknak

Eddig is tudni lehetett, de most már hivatalos: indulhatnak az orosz és a fehérorosz teniszezők a Roland Garroson. Amélie Mauresmo tornaigazgató viszont figyelmeztetett, hogy a Vlagyimir Putyin melletti kiállás szankciókat von maga után.

Magyar Nemzet
2022. 05. 13. 19:33
Danyiil Medvegyev
Russia's Daniil Medvedev returns the ball to Spain's Rafael Nadal during their Mexico ATP Open 500 men's singles semi-final tennis match at the Arena GNP, in Acapulco, Mexico, on February 25, 2022. (Photo by PEDRO PARDO / AFP) Fotó: PEDRO PARDO / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amélie Mauresmo, a franciák kétszeres Grand Slam-győztes teniszezője idén debütál a Roland Garros tornaigazgatójaként. A korábbi női világelsőnek a pozíciójából fakadóan kényes kérdésre kellett válaszolnia: mi a helyzet az oroszokkal?

A párizsi viadal után soron következő Grand Slam-tornán, Wimbledonban ugyanis az ukrajnai háború miatt sem orosz, sem fehérorosz teniszezők nem ragadhatnak ütőt.

Párizsban viszont ott lehetnek Danyiil Medvegyevék, azt ugyanakkor Mauresmo világossá tette, hogy a Vlagyimir Putyin melletti esetleges kiállás teljesen más helyzetet teremtene.

Rendkívül bonyolult a helyzet, valószínűleg nincs igazságos döntés, amit meghozhatnánk.

hangsúlyozta Mauresmo. – Tartjuk magunkat ahhoz, amiről az összes európai kormány és sok további kormány is döntött márciusban. Azaz, hogy Oroszország és Fehéroroszország nemzeti csapatait kitiltották a nemzetközi sporteseményekről, azonban az egyéni sportolók versenyezhetnek, amennyiben semlegesek maradnak és tartják a szigorú távolságot Oroszországtól.

Ebben nagyon szigorúak leszünk. Ha bármelyik játékos Putyint támogató véleményt fogalmazna meg a médiában, határozott szankciók következnek.

Mauresmo azt is elárulta, hogy a jegyek 90-95 százaléka már elkelt a Roland Garrosra. A salakpályás Grand Slam-torna selejtezői május 16-án, a főtáblás küzdelmek május 22-én kezdődnek.

Borítókép: Danyiil Medvegyev is indulhat Párizsban (Fotó: AFP/Pedro Pardo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.