A háború miatt kell a pénz a magyar teniszező legyőzőjének

Tegnap Bondár Anna elveszítette első fordulós mérkőzését a wimbledoni teniszbajnokságon, így kiesett. A legyőzője, Anhelina Kalinyina az ukrán–orosz háború miatt nagy motivációval játszik, a pénzre hajt, amivel segítheti honfitársait.

Magyar Nemzet
2022. 06. 28. 8:01
BONDÁR Anna; KALINYINA, Anhelina
London, 2022. június 27. Bondár Anna az ukrán Anhelina Kalinyina ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság nõi egyesének elsõ fordulójában 2022. június 27-én. MTI/EPA/Kieran Galvin Fotó: Kieran Galvin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nehéz a feladatomra koncentrálni, de számít, hogy győzök vagy veszítek, mert Ukrajna még mindig bajban van – jelentette ki Kalinyina a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A világranglistán 34. helyezett ukrán játékos elmondta, hogy a szülei élnek és jól vannak, az ő lakásában húzzák meg magukat, amíg nem épül újjá az otthonuk. Ugyanakkor a nagyszülei a megszállt területen ragadtak.

Ők úgy élnek, hogy a szomszédban vannak az orosz katonák a fegyvereikkel.

Kalinyina a következő fordulóban honfitársa, Lesia Tsurenko ellen lép pályára, és minél tovább szeretne jutni, hogy minél több pénzt gyűjtsön Wimbledonban, ahol rekord pénzdíjat osztanak ki idén a játékosok között.

 Az összdíjazás 40,35 millió fontot tesz ki, ez a tavalyi összeghez képest 11,1 százalékos emelkedés.

– Minél több meccset nyerek meg Wimbledonban, annál többet tudok segíteni, nemcsak a saját a családomnak, hanem más embereknek is otthon – mondta Kalinyina. – Megyek előre, keresem a pénzt. Így tudok segíteni. Nem vagyok szupersztár, ezért úgy segítek, ahogy tudok. Ez sokat jelent nekik, nekem pedig óriási motivációt ad.

Amióta Oroszország megszállta Ukrajnát februárban 24-én, legalább 12 millió ember hagyta el az otthonát, a halálos áldozatok száma pedig ezrekben mérhető.

Az első fordulóban Kalinyina 1 óra 54 percig tartó összecsapáson 4:6, 6:2, 6:4-re győzte le a világranglistán mögötte álló, 64. Bondár Annát. A többi magyar női teniszező, Gálfi Dalma és Udvardy Panna továbbjutott , a férfiak között ugyanakkor ugyancsak hamar kiesett.

Borítókép: Bondár Anna az ukrán Anhelina Kalinyina ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének első fordulójában 2022. június 27-én (Fotó: MTI/EPA/Kieran Galvin)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.