Djokoviccsal majdnem kibabrált egy nevesincs koreai

A vártnál sokkal szorosabban alakult a címvédő Novak Djokovics bemutatkozása a wimbledoni teniszbajnokságon. A 19-szeres Grand Slam-bajnok játszmát is veszített a nagyon kellemetlen stílusú, agresszív dél-koreai Kwon Soonwoo ellen. Végül nagy nehezen helyreállt a világ rendje: Djokovics 6:3, 3:6, 6:3, 6:4-re győzött.

Magyar Nemzet
2022. 06. 27. 17:28
null
Serbia's Novak Djokovic returns the ball to South Korea's Kwon Soon-woo during their men's singles tennis match on the first day of the 2022 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on June 27, 2022. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE Fotó: AFP/Adrian DENNIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kwon Soonwoo elmondhatja magáról, hogy korábban brékelte Novak Djokovicsot Wimbledonban, mint ahogy a szerb elvette volna az ő adogatását. A wimbledoni torna első fordulójában az első helyen kiemelt szerb teniszező 3:1-es hátrányba került az első szettben. Talán ekkor szembesült először azzal, hogy nem lesz sétagalopp a koreai Kwon Soonwoo elleni mérkőzése. Azzal a lendülettel az egyébként jóindulattal is közepes formában játszó szerb megrázta magát, és zsinórban öt játékot megnyerve 6:3-ra nyerte az első játszmát.

Tennis / Wimbledon / Djokovic vs Kwon
Fotó: AFP/Takuya Matsumoto

A folytatásban a koreai megint elhúzott, de ezúttal nem hozta vissza a játékba a korábbi világelsőt, betakarította a második szettet, és 6:3-mal kiegyenlített. Szoros, élvezetes meccs kerekedett a felhozó találkozóból, és ez természetesen Kwon Soonwoonak volt köszönhető. A harmadik játszmában fej fej mellett haladtak a felek, a szett közepéig abszolút kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. A koreai okosan használta ki az olykor indiszponáltnak tűnő Djokovics hibáit. A szerb azonban az első adandó alkalommal lecsapott, és egy brékkel hozta 6:3-ra a harmadik szettet.
A negyedik játszma már az elején eldőlt, Djokovics egy brékkel megalapozta a győzelmi esélyét.

2 óta 24 perc után Djokovics adogatott a győzelemért és a továbbjutásért, és nem remegett meg a keze, semmire hozta a szerváját, és várhatja az ellenfelét a második fordulóban.

Fotó: AFP/Adrian Dennis

Kwon Soonwoo személyében egy végtelenül szimpatikus játékost ismerhetett meg a férfimezőny.

Djokovics a meccs után gratulált a legyőzöttnek, és örömmel vette tudomásul, hogy ő az első teniszező, aki mind a négy Grand Slam-versenyen nyert legalább nyolcvan mérkőzést.  – Elismerés illeti az ellenfelemet, mert nagyon magas szintű teniszt játszott. Nehéz volt ellene. Nekem kellett irányítanom. Szerencsére az adogatásom segített. Örülök, hogy ma a szerencse is mellém szegődött. Ami pedig a nyolcvan győztes wimbledoni meccset illeti: már nem vagyok a legfiatalabb, de a sport, a győzelem iránti vágy továbbra is ég bennem. A Grand Slam-tornákon igyekszem a legjobbamat nyújtani. Mit is mondhatnék, jó lenne, ha meglenne a száz győzelmem, akár itt Wimbledonban... – mondta a hússzoros Grand Slam-győztes klasszis. 

Az ATP-rangsor harmadik helyén álló Djokovic a következő fordulóban az ausztrál Thanasi Kokkinakis és a lengyel Kamil Majchrzak összecsapásának győztesével találkozik.

Borítókép: Djokovics a vártnál nehezebben vette az idei első akadályt Wimbledonban (Fotó: AFP)

 


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.