Hiába lázad Lewandowski, a Bayern köti az ebet a karóhoz

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság címvédőjének, a Bayern Münchennek a háza táján még bíznak abban, hogy gólerős csatáruk, Robert Lewandowski a következő idényben is a klubnál marad.

Magyar Nemzet
2022. 06. 20. 17:19
null
Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski reacts after the German first division Bundesliga football match VfL Wolfsburg v Bayern Munich in Wolfsburg, northern Germany, on May 14, 2022. (Photo by Ronny Hartmann / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, a Bayern München továbbra sem enyhült meg, és hiába üzenget Robert Lewandowski a sajtón keresztül a német klubnak, a Bundesliga győztesei nem akarják elengedni az elvágyódó lengyel gólvágót. A 33 éves csatárt Barcelonában tárt karokkal várnák, de a Bayern korábbi elnöke, Uli Hoeness kijelentette, biztos benne, hogy Lewandowski a következő idényben is Münchenben marad.

– Keményen dolgozunk az új csapat összeállításán. Ha minden úgy alakul, ahogy azt nekem beharangozták a múlt héten, akkor egy versenyképes csapatunk lesz jövőre – Lewandowskival együtt – húzta alá Hoeness.

Az egykori játékos ezután Lewandowski ügynökének, Pini Zahavinak is üzent:

– A dolgok nem úgy alakultak, ahogy azt Robert és az ügynöke remélte. Emiatt dühösek. De én azt tanácsolnám minden érdekelt félnek, hogy maradjon objektív, és ne hagyja, hogy elmérgesedjen a helyzet. Minden rendben lesz Lewandowskival és a Bayernnel. Ez mindig is így volt.

A Bundesliga gólkirályának a bajorokkal kötött szerződése a jövő nyáron jár le. A Bayernnek ez lehetne az utolsó lehetősége, hogy pénzt keressen Lewandowskin. Hoeness szerint azonban jobban jár a csapat, ha a futballistát még egy évig a soraikban tudják.

– Jelenleg nehéz olyan játékost találni, akivel őt a megfelelő módon pótolni tudnánk. Ezért azt javasolnám, hogy a Bayern tartsa meg őt még egy évre. Aztán pedig meglátjuk, hogy távozik-e, esetleg meghosszabbítja a szerződését.

Borítókép: Bármennyire is nem akarja Lewandowski, elképzelhető, hogy a következő idényben is a Bayern mezét kell hordania (Fotó: Ronny Hartmann/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.