Rapport Richárd másodszor is hatórás partit játszott

Rapport Richárd döntetlennel folytatta szereplését a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.

Magyar Nemzet
2022. 06. 19. 8:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján aki a pénteki nyitónapon a lengyel Jan-Krzysztof Duda ellen sötéttel hatórás összecsapáson remizett a 69. lépésben, szombaton világossal a világranglista harmadik helyén álló, iráni születésű, francia színekben versenyző és 19. születésnapját éppen ezen a napon ünneplő Alireza Firouzjával találkozott. S a felek ebben a partiban is megosztoztak az egy ponton. Csaknem hatórás összecsapásukat a 60. lépés után adták döntetlenre.

A második fordulóban az orosz, de a nemzetközi szövetség, a FIDE színeiben versenyző, az előző vb-döntőt elveszítő Jan Nyepomnyascsij az amerikai Fabiano Caruanával, Duda a kínai Ting Li-zsennel játszott remit, míg a mezőny másik amerikai sakkozója, Hikaru Nakamura legyőzte az azeri Tejmur Radzsabovot.

A 26 éves Rapport 2764 Élő-pontjával a világranglista nyolcadik helyezettjeként versenyez a spanyol fővárosban, ahol mindenki kétszer mérkőzik meg mindenkivel, váltott színekkel. A torna teljes díjalapja ötszázezer euró, és a 48 ezer euróval gazdagodó győztes jövőre a vb-címért játszhat a regnáló világbajnokkal, a titulust kilenc éve birtokló norvég Magnus Carlsennel.

Rapport Richárd a mai harmadik fordulóban a világranglistán második, de Madridban egyelőre csak fél pontot szerzett Ting Li-zsen ellen ül asztalhoz.

Eredmények, 2. forduló:

Rapport Richárd (magyar, 2764)–Alireza Firouzja (francia, 2793) döntetlen (Szicíliai védelem, 60)
Hikaru Nakamura (amerikai, 2760)–Tejmur Radzsabov (azerbajdzsáni, 2753) 1-0 (Spanyol megnyitás, 75)
Jan Nepomnjacsij (orosz, 2766)–Fabiano Caruana (amerikai, 2783) döntetlen (Olasz megnyitás, 33)
Jan-Krzysztof Duda (lengyel, 2750)–Ting Li-zsen (kínai, 2806) döntetlen (Olasz megnyitás, 41)

Borítókép: Rapport Richárd és Alireza Firouzja nem bírt egymással (Forrás: Twitter/International Chess Federation)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.