időjárás 12°C Helga 2022. október 3.
logo

Rapport Richárdot mindenáron meg szeretné tartani a sakkszövetség elnöke

Magyar Nemzet
2022.06.02. 07:42 2022.06.02. 16:30
Rapport Richárdot mindenáron meg szeretné tartani a sakkszövetség elnöke

A sakkszövetség elnöke, Szabó László elfogadhatatlannak, hibásnak és károsnak tartja a román zászló alatt versenyezni kívánó Rapport Richárd döntését. Szabó László egyértelművé tette, hogy az általa vezetett szövetség mindent megtesz azért, hogy a magyar sakk legnagyobb értéke a jövőben is a magyar színeket képviselje a nemzetközi versenyeken.

A múlt héten robbant a bomba. Kiderült, hogy csupán technikai részletek vannak hátra és csak az időpont kérdéses, de maga a döntés megszületett: a legjobb magyar sakkozó, a világbajnokjelöltek tornájára készülő Rapport Richárd román színekben folytatja a pályafutását. A Superbet cég szerb származású román tulajdonosa, Sacha Dragic tett a világbajnoki címre törő sakkozónak visszautasíthatatlan ajánlatot. Az üzletember euróban mérve százezres nagyságrendű, továbbá teljes körű szakmai támogatást biztosít a már évek óta Belgrádban élő magyar nagymesternek.

Azóta több fórumon több vélemény is elhangzott Rapport döntésével kapcsolatban, az egyik legfőbb illetékes, a Magyar Sakkszövetség elnöke, Szabó László a Facebookon 15 pontban osztotta meg az álláspontját a kialakult helyzetről.

A szövetség első embere magánemberként és sportvezetőként is elfogadhatatlan, hibás és káros döntésnek tartja Rapport Richárd tervezett zászlóváltását, és mindent megtesz azért, hogy a magyar sakk legnagyobb értéke a jövőben is magyar színekben versenyezzen. Szabó leszögezte, Rapport ügyében még jogi fordulatok várhatóak.

– Jogi fronton értelmeztetünk és küzdünk a Nemzetközi Sakkszövetséggel. Kapcsolatban maradunk a románokkal, hátha jutunk velük valamire. Igyekszünk Ricsit a szándéka megváltoztatására bírni. Kapcsolatban vagyunk a kormányzattal, informáljuk azt és javaslatot teszünk a helyzetnek a magyaroknak kedvező megoldására – minden szempontot és az anyagi lehetőségeket figyelembe véve – fogalmazott a sakkszövetség első embere.

Borítókép: Rapport Richárdért megküzd a magyar szövetség (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.