Rapport Richárdot mindenáron meg szeretné tartani a sakkszövetség elnöke

A sakkszövetség elnöke, Szabó László elfogadhatatlannak, hibásnak és károsnak tartja a román zászló alatt versenyezni kívánó Rapport Richárd döntését. Szabó László egyértelművé tette, hogy az általa vezetett szövetség mindent megtesz azért, hogy a magyar sakk legnagyobb értéke a jövőben is a magyar színeket képviselje a nemzetközi versenyeken.

Magyar Nemzet
2022. 06. 02. 7:42
Rapport Richárd
Rapport Richárdért megküzd a Magyar Sakkszövetség Fotó: AFP/OLAF KRAAK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt héten robbant a bomba . Kiderült, hogy csupán technikai részletek vannak hátra és csak az időpont kérdéses, de maga a döntés megszületett: a legjobb magyar sakkozó, a világbajnokjelöltek tornájára készülő román színekben folytatja a pályafutását. A Superbet cég szerb származású román tulajdonosa, Sacha Dragic tett a világbajnoki címre törő sakkozónak visszautasíthatatlan ajánlatot. Az üzletember euróban mérve százezres nagyságrendű, továbbá teljes körű szakmai támogatást biztosít a már évek óta Belgrádban élő magyar nagymesternek.

Azóta több fórumon több vélemény is elhangzott Rapport döntésével kapcsolatban, az egyik legfőbb illetékes, a Magyar Sakkszövetség elnöke, Szabó László a Facebookon 15 pontban osztotta meg az álláspontját a kialakult helyzetről.

A szövetség első embere magánemberként és sportvezetőként is elfogadhatatlan, hibás és káros döntésnek tartja Rapport Richárd tervezett zászlóváltását, és mindent megtesz azért, hogy a magyar sakk legnagyobb értéke a jövőben is magyar színekben versenyezzen. Szabó leszögezte, Rapport ügyében még jogi fordulatok várhatóak.

– Jogi fronton értelmeztetünk és küzdünk a Nemzetközi Sakkszövetséggel. Kapcsolatban maradunk a románokkal, hátha jutunk velük valamire. Igyekszünk Ricsit a szándéka megváltoztatására bírni. Kapcsolatban vagyunk a kormányzattal, informáljuk azt és javaslatot teszünk a helyzetnek a magyaroknak kedvező megoldására – minden szempontot és az anyagi lehetőségeket figyelembe véve – fogalmazott a sakkszövetség első embere.

Borítókép: Rapport Richárdért megküzd a magyar szövetség (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.