Zidane váratlan húzása: mégis beadja a derekát?

A korábbi értesülésekkel szemben mégis Zinadine Zidane válthatja Mauricio Pochettinót a francia bajnok Paris Saint-Germain futballklub vezetőedzői posztján.

Magyar Nemzet
2022. 06. 11. 15:38
ZIDANE, Zinedine
Málaga, 2021. január 22. 2021. január 14-én Málagában, az Athletic Bilbao elleni mérkõzésen készített kép Zinédine Zidane-ról, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetõedzõjérõl. A klub január 22-én közölte, hogy Zidane pozitív koronavírus-tesztet produkált. MTI/EPA/EFE/Jorge Zapata Fotó: Jorge Zapata
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mauricio Pochettinónak még egy év van hátra a Paris Saint-Germainnel kötött szerződéséből, ám busás, húszmillió eurós végkielégítés fejében feltehetően már ezen a nyáron távozik.

Az eddigi hírek arról szóltak, hogy Ruben Amorim, Cristophe Galtier, Marcelo Gallardo, esetleg José Mourinho veheti át az argentin vezetőedző helyét, mivel a PSG fő kiszemeltje, Zinedine Zidane visszautasította a párizsiak ajánlatát, mert a francia válogatott szövetségi kapitányi posztjára fáj a foga. A 49 éves szakember előtt a novemberi világbajnokság után nyílhatott volna meg az út, a nemzeti csapatot jelenleg irányító Didier Deschamps-nak ugyanis a torna végeztével ér véget a megbízatása.

Most azonban Daniel Riolo francia újságíró – aki korábban elsőként írt a PSG-hez való átigazolásáról – arról számolt be, hogy Zidane mégis rábólinthatott a sztárklub ajánlatára ajánlatára, mindezt úgy, hogy a fővárosiak riválisának, a Marseille-nek elhivatott szurkolója.

A napokban még Emmanuel Macron francia köztársasági elnök is Zidane mellett kardoskodott, valamint új szerződése aláírásakor a Paris Saint-Germain legnagyobb csillaga, Kylian Mbappé is kifejezte azon óhaját, hogy honfitársát szeretné a kispadon látni.

Amennyiben Zidane valóban aláír a PSG-hez, Paul Pogba is Párizsban köthet ki, hiszen a Manchester Unitedtől távozó játékos a hírek szerint kész visszautasítani a Juventus ajánlatát, hogy a francia edzővel dolgozhasson együtt.

 

Borítókép: Zinadine Zidane korábbi csapata, a Real Madrid vezetőedzőjeként (Fotó: MTI/EPA/EFE/Jorge Zapata)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.