A Ferencváros edzője lett az új szövetségi kapitány

A Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) a Ferencvárost is irányító Varga Zsoltot nevezte ki a férfiválogatott szövetségi kapitányának.

Magyar Nemzet
2022. 07. 20. 16:26
Varga Zsolt
Budapest 20220420 vízilabda BL Bajnokok Ligája Ferencváros FTC VK Radnicki foto Török Attila Nemzeti Sport Varga Zsolt Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn derült ki, hogy a hazai világbajnokságon elért hetedik hely Märcz Tamás állásába került. Már akkor is sejthető volt, amit szerdán hivatalosan is bejelentett az MVLSZ.

a férfivízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya.

Varga Zsolt 2013 óta a Ferencváros vezetőedzőjeként dolgozik, a klubot komoly mélységekből egészen a Bajnokok Ligája-győzelemig vezette. A következő idényben az ötvenéves szakember ferencvárosi munkáját is ellátja, utána viszont legalább a 2024-es párizsi olimpiáig főállású kapitány lesz.

Varga Zsolt játékosként Märcz Tamással együtt nyert olimpiát 2000-ben, emellett két Európa-bajnoki címet is szerzett a válogatott tagjaként. Szövetségi kapitányként az augusztus 29-én rajtoló, horvátországi Eb lesz az első nagy versenye.

– A párizsi olimpia van a célkeresztben, a jövőt pedig Varga Zsolttal képzeljük el, ugyanakkor a következő idényre már kialakultak a klubok keretei, így a 2022–2023-as évadban Zsolt párhuzamosan FTC-Telekom vezetőedzője is marad, ám azt követően kizárólag a válogatott irányítására koncentrál. Nagyon rövid az idő az Európa-bajnokságig, ezért ennek tükrében kell majd értékelni a csapat szereplését, elvárásaink elsősorban a jövő évi, olimpiai kvalifikációs világversenyek kapcsán vannak – mondta Vári Attila, az MVLSZ elnöke.

– Munkamániás vagyok. Legszívesebben már most is ott állnék a parton síppal a kezemben. A következő időszak jelszava a munka, a munka és a munka. A legelső feladat, hogy keretet tudjak hirdetni, hogy a játékosok minél hamarabb megkapják a szükséges nyugalmat. A nyakunkon az Európa-bajnokság, nem késlekedhetünk tovább – fogalmazott az új kapitány, Varga Zsolt.

Borítókép: Varga Zsolt egy évig egyszerre irányítja a Ferencvárost és a válogatottat (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.