Dermesztő jelenet után hazai győzelem Fehérváron

A Mol Fehérvár az azeri Gabala ellen kezdte meg 2022/23-as nemzetközi szereplését az Európa-konferencialiga selejtezőjében. Az első félidőt ijesztő jelenet szakította félbe: a vendégek védője, Ilkin Kirtimov elvesztette az eszméletét a pályán. A magyar csapat végül 4-1-es győzelmet aratott.

Magyar Nemzet
2022. 07. 21. 20:01
Kenan Kodro
Székesfehérvár 20220721 Labdarúgás EKL selejtező MOL Fehérvár Qabala Foto Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol Fehérvár és az azeri Gabala Ekl-selejtezős párharcának első felvonásának a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó ad otthont.

A mérkőzés harmincharmadik percében ijesztő jelenet játszódott le a pályán: Ilkin Kirtimov feje Marcel Heister vállával ütközött.

Az azeri védő a földön feküdt, ám először még nyugodtak voltak a társai. Néhány másodperccel később viszont Kirtimovnak azonnali segítségre volt szüksége, miután elveszítette az eszméletét.

A játékos néhány perccel később már eszméleténél volt, amikor a közönség tapsa által kísérve, hordágyon elhagyta a pályát. Kirtimovot agyrázkódás miatt kórházba szállították.

Mol Fehérvár Gabala
Fotó: Nemzeti Sport/Nagy-Pál Tamás

A döbbenetes jelenetsor idején már 1-1 volt a mérkőzés állása: a vendégek Raphael góljával szereztek vezetést, majd egy azeri kontra végén Pinto lélekjelenlétére volt szükség, hogy a gólvonal előtt mentse Muradov lövését.

A Vidi egyenlítő találatát Nego beadása után Kenan Kodro szerezte, az első félidő végén pedig Rus fejesénél csak a keresztléc mentette meg a Gabalát a góltól.

A második játékrészben Muradov közeli szabadrúgása célt tévesztett, ahogy Kodro is kihagyott két lehetőséget. Rus újabb fejeséből viszont gól született.

A vezetés tudatában és az ellenfél fáradását látva a Fehérvár egyre magabiztosabb lett, Dárdai passza után pedig Kodro megszerezte a második találatát is a meccsen.

Marcel Heister
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Még tovább javult a magyar klub helyzete a hajrában, amikor Muszajev megkapta a második sárga lapját. A kiállítás miatt alapemberére a visszavágón sem számíthat a Gabala.

A szétesett ellenfél kapuját a rendes játékidő utolsó percében az újpesti kölcsönjáték után visszatért Budu Zivzivadze is bevette, így a Mol Fehérvár fél lábbal már az Ekl-selejtező harmadik fordulójában érezheti magát. 

Európa-konferencialiga, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés
Mol Fehérvár–Gabala 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Kodro (30., 74.), Rus (66.), Zivzivadze (90.), illetve Raphael (16.)

A visszavágót jövő csütörtökön Azerbajdzsánban rendezik.

Borítókép: Kenan Kodro kétszer is bevette az azeriek kapuját (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.