Federer után Nadalnak is jelzett a teste: ideje visszavenni a terhelésből

Ma rendezik a wimbledoni teniszbajnokságon a férfi egyes elődöntőket. A címvédő Novak Djokovics két győztes meccsre van pályafutása hetedik wimbledoni győzelmétől. A sportág rajongói azt szerették volna, ha ebben Rafael Nadal akadályozza meg őt. Végül Nadalt nem Nick Kyrgios, hanem a sérülése győzte le.

2022. 07. 08. 7:00
NADAL, Rafael;
London, 2022. július 6. A spanyol Rafael Nadal az amerikai Taylor Fritz ellen a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntõjében játszott mérkõzés egyik szünetében 2022. július 6-án. MTI/EPA/Kieran Galvin Fotó: Kieran Galvin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap kiderült, hogy hasfalhúzódása miatt valóban eljátszott a gondolattal, hogy feladja a Taylor Fritz elleni negyeddöntőt. Legalábbis ezt kiabálta be neki a nézőtérről az édesapja és a nővére, látva, hogy az átlagosnál 25 kilométer/órával lassabb szervákat üt, és alig áll a lábán. Aztán összekapta magát, és neki lett igaza. Fabio Fognini nem volt elájulva Nadal reakciójától: a nagyotmondás olasz nagymestere szerint a spanyol szimulál és manipulálja az ellenfeleit. – Ne higgyetek el mindent, amit olvastok! – írta ki a botrányhős az Instagram-oldalára. 

Nadal megcáfolta a nagy szájú olaszt: tegnap a Marca spanyol napilap hozta nyilvánosságra, hogy a spanyol sztár csütörtökön orvosi vizsgálaton esett át, ennek során megállapították, hogy hét milliméteres szakadás van a hasfalizmában. Ennek ellenére még edzett, de végül kénytelen volt visszalépni. Egész nap azon gondolkoztam, hogy mit csináljak, de nincs értelme folytatni, a sérülésem egyre rosszabb. Meghoztam a döntést, mert úgy gondolom, így nem tudok meccseket nyerni. Nem csak arról van szó, hogy nem tudok jól adogatni, hanem arról is, hogy nem tudom megtenni a helyes mozdulatot ehhez – mondta Nadal a sajtótájékoztatón.

A 36 éves klasszis hozzátette, reméli, a következő hetekben ki tudja pihenni magát, s felépül sérüléséből, ezt követően pedig lesz lehetősége folytatni az edzéseket az általa tervezett menetrend szerint. Nadal az esetleges visszavonulásáról is beszélt. – A visszavonulás lehetősége még mindig a fejemben van – fogalmazott.

Mint korábban megírtuk, Rafael Nadal éve a különböző fizikai nehézségek leküzdéséről és a viszontagságok ellenére a nagy győzelmekről szól. A spanyol játékos az Australian Open előtt játékhiánnyal és koronavírussal küzdött, a torna alatt a hőguta és a döntőben a kétszettes hátrány sem állította meg. A Roland Garros előtt bordatörés akadályozta, a párizsi Grand Slam-tornát fájdalomcsillapítókkal és gyulladáscsökkentőkkel játszotta végig, de nyert.

Wimbledon előtt drasztikus kezelésnek vetette alá a lábát, aminek eredményéről pozitívan nyilatkozott, ám a negyeddöntőben úgy tűnt, megállítja a hasfalhúzódás.

A negyeddöntőt csodával határos módon megfordította, végül döntött a józan ész, és visszalépett. Nem reális, hogy részt vegyen az augusztus utolsó hetében kezdődő US Openen, az év utolsó Grand Slam-versenyén. Őt ismerve biztosan nem fog belenyugodni abba, hogy a saját teste miatt a partvonalon túlra kényszerült. Kérdés, hogy követi-e példáját, aki több sérülés és műtét után még mindig fogadkozik, hogy egyszer visszatér vagy csendben előkészíti a saját visszavonulását. 

A teste már jelzett – a lelke még nem…?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.