Nem fogott ki jó szelet visszatérésekor Babos Tímea

A Budapesti WTA 250-es tenisztorna első napján Babos Tímea és Stollár Fanny búcsúzott egyesben, a Bondár Anna, Udvardy Panna páros viszont bejutott a negyeddöntőbe.

2022. 07. 11. 20:35
BABOS Tímea
Budapest, 2022. július 11. Babos Tímea az ukrán Katyerina Baindl ellen játszott mérkõzésen a salakpályás budapesti nõi WTA tenisztorna elsõ fordulójában a Római Teniszakadémián 2022. július 11-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

egy éve nem játszott WTA-torna főtábláján. A tavalyi, budapesti versenyen játékot sem tudott nyerni, 6:0, 2:0-s hátrányban feladta a meccsét a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics ellen, a sérülés miatt pedig hosszú kihagyás következett. Amikor Babos végre visszatérhetett a pályára, a világranglistás helyezése alapján csak a kevésbé rangos ITF-versenyeken indulhatott. Az egyetlen kivételt a wimbledoni selejtező jelentette, ahol a magyar teniszező egyetlen szettre volt a sikeres kvalifikációtól.

A korábban kilenc éven át magyar ranglistavezető játékost jelenleg csak a 299. helyen találjuk a WTA-rangsorban, az idei budapesti tornára azonban megkapta a szabadkártyát. A sorsolása sem volt rossz, a selejtezőből érkezett Katerina Baindlnál kaphatott volna papíron sokkal erősebb riválist is.

Baindl leghíresebb győzelmét még 2018-ban, lánykori nevén, Kozlovaként aratta, amikor a Roland Garros első fordulójában legyőzte a címvédő Jelena Ostapenkót, a legjobb világranglistás pozíciója (62.) viszont messze elmarad Babos karriercsúcsától (25.).

Budapesti meccsük első játékában Baindl azonnal két kiváló rövidítéssel jelezte, hogy mire számíthat Babos, aki viszont korábbi páros világelsőhöz méltón rendre megnyerte a hálónál vívott párharcokat.

A szél sokszor zavarta a játékosokat, Baindl tudott először brékelni, de Babos azonnal válaszolt. Sőt, 4:4-nél három bréklabdája volt a magyar lánynak, de egyiket sem tudta kihasználni. Sőt, annyira elvesztette a fonalat, hogy a játszmában már csak egy további labdamenetet nyert, összességében pedig zsinórban öt játékot elbukott.

Ez a rossz periódus pedig döntőnek bizonyult a mérkőzés végkimenetele szempontjából, Babos Tímea visszatérése vereséggel ért véget.

– Tény, hogy nem szeretem a szelet, az én ütőfogásommal nehezebb ilyen körülmények között teniszezni. Az ellenfelem remekül ejtett, sokszor elindulni sem tudtam ezekre a labdákra, fontos pontoknál pedig többször a szerencse is mellé állt. Vártam már, hogy itthon játsszak, sajnálom, hogy nem sikerült a továbbjutás, de örülök, hogy párosban is játszhatok – mondta Babos Tímea.

A huszonkilenc éves magyar teniszező Stollár Fanny oldalán javíthat Budapesten, utóbbi szintén kikapott egyesben. Az első hazai győzelem párosban született a tornán: Udvardy Panna és Bondár Anna kettőse döntő meccs-tie breakben nyert.

Budapest, WTA 250-es torna, 1. forduló

Egyes

Baindl (ukrán)–Babos (magyar) 6:4, 6:3
Szasznovics (fehérorosz, 5.)–Stollár (magyar) 6:3, 0:6, 6:3

Páros

Bondár, Udvardy P. (magyar)–Lohoff, Paar (német, román) 5:7, 6:0, 10–3

Borítókép: Babos Tímea egyesben nem tudott meccset nyerni a budapesti versenyen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.