Az új Kaká elvarázsolhatja az olaszokat

Az olasz bajnok a héten bejelentette az egyik legtehetségesebb fiatal labdarúgónak tartott Charles de Ketelaere szerződtetését. Az előző szezonban a Club Brugge csapatában 14 gólt szerzett támadó középpályás a Vicenza elleni edzőmeccsen mutatkozott a piros-feketéknél.

2022. 08. 06. 14:30
null
SOCCER SUPER CUP CLUB BRUGGE VS KAA GENT Fotó: KURT DESPLENTER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este a Vicenza elleni edzőmeccsen Charles De Ketelaere lehet a fő attrakció a Milan-drukkerek számára. A bajnokcsapatban bemutatkozhat a nyáron a Club Brugge-től igazolt belga irányító középpályás, akit a játékstílusa alapján sokan a piros-feketék korábbi klasszisához, Kakához hasonlítanak.

Charles De Ketelaere készen áll a bemutatkozásra: a bajnokcsapat új igazolása a Vicenza ellen pályára lép a Milan színeiben.

Charles De Ketelaere néhány nappal ezelőtt lett a Milan játékosa és szerdán megkezdte az edzéseket Milanellóban.

Stefano Pioli, a csapat vezetőedzője megerősítette, hogy a 21 éves futballista ma este a Vicenza elleni felkészülési mérkőzésen debütál az új csapatában. Az olasz tréner elmondása szerint a belga válogatott játékos csereként beállva kap játéklehetőséget a Vicenza ellen, majd vasárnap a Pergolettese elleni zárt kapus edzőmeccsen a tervek szerint egy félidőt tölt majd a pályán.

Charles De Keteleare. Forrás: Acmilan.com

A bajnokcsapat edzője megosztotta első benyomásait a frissen szerződtetett játékossal kapcsolatban.

– Szerda reggel találkoztunk először Milanellóban, és a szakmai stábbal együtt videókat mutattunk neki a játékkoncepciónkról. Nagyon figyelmes volt, és a szavaiból is látszik, nagyon intelligens srác, érti a futballt. Nagyon tehetséges, ez többek között abban is megmutatkozik, amikor hozzáér a labdához. Elegánsan futballozik, élmény nézni a szép megmozdulásait. Megkérdeztem Origit, aki a csapattársa a válogatottban, és ő azt mondta róla: »Ő félig Havertz és félig Kaká.« Charles kapni fog némi játékpercet a Vicenza ellen és vasárnap egy félidőt fog játszani a Pergolettese ellen. Fontos elvárásaink vannak vele szemben, de azt mondtam neki, hogy ne kapkodjon, legyen türelmes – mondta Pioli a belga játékosról.

A Milan ma este 19 órától az olasz harmadosztályú Vicenza otthonában játssza a jövő héten induló Seria A előtti utolsó – nyilvános – felkészülési mérkőzését.

FRISSÍTÉS: A Milan 6-1-re győzött, a belga újonc a 75. percben lépett pályára. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.