Dibusz elégedett, Botkát a gyrosárus füstje zavarta meg

Dibusz Dénes, a Ferencváros csapatkapitánya szerint a zöld-fehéreknek nem lehet okuk panaszra, miután 1-1-es döntetlent értek el szerdán az azeri Qarabag otthonában a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójának első mérkőzésén.

Magyar Nemzet
2022. 08. 03. 21:18
DIBUSZ Dénes; ZACHARIASSEN, Kristoffer
Budapest, 2022. július 31. A ferencvárosi Dibusz Dénes kapus (b) és Kristoffer Zachariassen a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2022. július 31-én. A Ferencváros 1-0-ra gyõzött. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros kiegyenlített mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott a Qarabag vendégeként, így kedvező helyzetből várja a jövő heti visszavágót. A zöld-fehérek csapatkapitánya, szerint Azerbajdzsánban igazságos eredmény született, és úgy látja, az Üllői úton le tudják győzni az azeri együttest.

– A játék képét tekintve reális ez az eredmény. Viszonylag jól kontrolláltuk a mérkőzést az első félidőben. Nem volt benne a hazaiak játékában, hogy gólt szerezzenek. Egy labdavesztést egy szabadrúgás követett, és sajnos szerencsétlen módon a nyakamra pattant a labda, a kipattanóból pedig gól lett. Utána viszont szerencsénk volt, a VAR érvénytelenítette a második góljukat – nyilatkozta az M4 Sportnak a válogatott kapus. – A második félidőben szerintem érezhető volt, hogy inkább az eredmény megtartására voltunk berendezkedve. A többiek elmondása szerint nehezek voltak a körülmények, magas a páratartalom, a pálya elég mély és puha volt. Sok energiát kivett mindenkiből. A végén mindkét csapat eldönthette volna a maga javára a meccset, szóval szerintem nem lehetünk elégedetlenek. Ha maximalisták lennénk, azt mondhatnánk, hogy lehetett volna ebben több is, előnyben lehettünk volna a visszavágóra. Jó csapat a Qarabag, és minden tudásunkra szükség lesz a következő meccsen. Hazai pályán, a saját közönségünk előtt meg kell oldanunk a feladatot.

A mérkőzés után Botka Endre elárulta, nem várt nehézséggel is szembe kellett nézniük.

– Nem akartunk úgy játszani, mint Pozsonyban, hogy nekik rontunk, aztán lesz, ami lesz. Tudtuk, hogy okosan kell játszanunk, figyelnünk az eredményre. Amikor megszereztük a vezetést, szerintem valamennyire mindenki megkönnyebbült. Kár, hogy egy kipattanó után tudtak egyenlíteni, de utána a csapat minden tagja azt tette, amit kellett – vélekedett a védő, majd az ellenfélről is beszélt. – Támadójátékban nagyon erősek, viszont a védekezés terén vannak problémáik. A visszavágón ezt kell jobban kihasználnunk, és akkor nem lesz gond. A célunk, hogy bejussunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe, így elkerülhetetlen, hogy az otthoni mérkőzést megnyerjük. Az időjárás valamivel kedvezőbb lesz otthon, nem lesz ennyire fülledt a levegő, és a gyrosárus füstje se fog behatolni a pályára.

 

Borítókép: Dibusz Dénes (balra) és Kristoffer Zachariassen pacsija a Ferencváros–Puskás Akadémia mérkőzés után (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.