Jó helyzetbe hozta magát a Fradi a visszavágóra

A vezetést ugyan megszerezte, győzni viszont nem tudott a Ferencváros labdarúgócsapata az azeri Qarabag vendégeként a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. A zöld-fehérek 1-1-es döntetlent értek el a szerdai mérkőzésen, így jövő keddi, magyarországi visszavágó előtt még semmi sem dőlt el.

Magyar Nemzet
2022. 08. 03. 20:01
Franck Boli
Franck Boli Forrás: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A győztes csapaton ne változtass” elvét tarthatta a szemei előtt Sztanyiszlav amikor kijelölte kezdőcsapatát a Qarabag elleni első mérkőzésre. Az orosz szakvezető az azeri csapat vendégeként ugyanannak a tizenegy játékosnak szavazott bizalmat, akik hozzájárultak a Slovan elleni 4-1-es sikerhez Pozsonyban: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni – A. Traoré, Zachariassen, Nguen – Boli. Jó hír a zöld-fehérek szurkolóinak, hogy Ryan Mmaee bár ezen a találkozón még a kispadra sem ült le, de nevezve lett a BL-meccskeretbe, a Fradi tavalyi gólfelelőse tehát áprilisi sérülése után hamarosan visszatérhet.

A Qarabag kezdőcsapata: Mahammadaliyev – Vesovics, Mustafazade, B. Hüseynov, Bayramov – Qarayev, Jankovics, Ozobic – Owusu, Wadji, Zoubir

Az azeri bajnok a támadófutball híve, egyszerűen úgy jellemezte az ellenfelet, hogy a mérkőzés előtti videózás során úgy érezte, mintha egy akciófilmet nézett volna… Ennek megfelelően a Qarabag a mérkőzés kezdetén a magyar térfélen táborozott le, tartotta a labdát, de ziccerig nem jutott. Az első veszélyes helyzet ehelyett a Ferencváros előtt adódott: Kristoffer Zachariassen jobb oldali beadását azonban az azeriek kapusa, Shahrudin Mahammadaliyev elhalászta Franck Boli orra elől.

A házigazda két kapura tartó lövése nem okozott nagy fejtörést Dibusznak, és közben a Fradi egyre inkább magához ragadta az irányítást. Ennek a 17. percben beérett a gyümölcse. eresztett meg egy távoli lövést, a kipattanó előbb a felső lécen, majd Boli fején landolt, onnan pedig a jobb alsó sarokban kötött ki. A videóbíró néhány percnyi vizsgálat ellenére sem talált kivetnivalót a gólban, így a pozsonyi meccset lemásolva elsőként ismét az elefántcsontparti csatár talált be a zöld-fehéreknél.

 

Eldar Civic tűpontos lövését Mahammadaliyev a kapu fölé tolta a 28. percben. A kimaradt helyzet megbosszulta magát, hiszen ezt követően a magához képest szürke Qarabag a semmiből egyenlített. Filip Ozobic szabadrúgáslövését Dibusz vetődve védte, a kipattanóra Owusu Kwabena csapott le, majd a magyar hálóőrön átemelve kiegyenlített. A bekapott gól a Fradi agarait letörte, a házigazda kedvét viszont meghozta. Ibrahima Wadji még a vezetést is megszerezte a Qarabagnak, de les miatt érvénytelenítették a találatot.

A második félidőben az azeriek hajtottak inkább a második gólért, a támadásaikból azonban általában hiányzott az átütőerő, esetleg Dibusz önfeláldozó módon avatkozott közbe. A zöld-fehérek csak a játékrész feléhez érve rázták meg magukat, s a 69. percben Adnan Kovacevic beállása utáni első megmozdulása kis híján gólt ért. Civic szabadrúgása a bosnyák védő vállán változtatott irányt, de Bahlul Mustafazada az utolsó pillanatban, a gólvonal előtt tisztázni tudott. A hajrára mindkét csapat előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de Mustafazada az egyik oldalon centiméterekre maradt le egy beadásról, Tokmac Nguen pedig a másikon öt méterről nem találta el a kaput. Így 1-1-es döntetlennel ért véget az első mérkőzés, még semmi sem dőlt el a jövő keddi visszavágó előtt, amelyet a Groupama Arénában rendeznek meg.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés: Qarabag–Ferencváros 1-1 (1-1), gólszerzők: Owusu (34.), ill. Boli (17.)

 

Borítókép: Franck Boli megszerzi a Ferencváros vezető gólját (Forrás: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.