Hét pilóta is büntetést kapott a vasárnapi Formula–1-es Belga Nagydíjra

A vb-címvédő, és a pontversenyben jelenleg is vezető Max Verstappen (Red Bull) volt a leggyorsabb a Formula–1-es Belga Nagydíj mai időmérő edzésén, de a holnapi futamon Carlos Sainz (Ferrari) indulhat az első rajtkockából. A mezőnyben hét pilóta is hátrasorolásos büntetést kapott.

Magyar Nemzet
2022. 08. 27. 18:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Belga Nagydíjon a pénteki szabadedzéseken jegyezte a legjobb köridőt, de a Red Bull regnáló világbajnoka az egyes rajtkockát nem célozhatta meg, mert több motorelemet is cseréltek az autójában, és az éves keret túllépésével ez hátrasorolást jelent a rajtrács végére. Ám büntetéssel nemcsak a hollandnak kellett számolnia, hanem Charles Leclerc-nek (Ferrari), Lando Norrisnak (McLaren), Esteban Oconnak (Alpine), Valtteri Bottasnak (Alfa Romeo) és Mick Schumachernek  (Haas) is. A pilóták Bottas kivételével egységesen a mezőny végéről való indulást kapták büntetésként; ilyenkor a valós rajtsorrend az időmérő edzésen alakul ki az érintettek között. A finn pilótát tizenöt helyes hátrasorolással sújtották.

Szombaton a harmadik szabadedzésen Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője volt a leggyorsabb, megelőzve Verstappent, a harmadik pedig a Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz lett. A Mercedes hétszeres világbajnoka, a brit csak a tizenkettedik időt autózta. Kilenc perccel a gyakorlás vége előtt Leclerc az egyik kanyarban megpördült és a sóderágyban kötött ki, de tovább tudott haladni, az autója nem sérült meg súlyosan. Szombaton az is kiderült, hogy Csou Kuan-jüt, az Alpha Tauri kínai pilótáját is a mezőny végére sorolták.

Még a harmadik szabadedzést megelőzően a Formula–3 sprintfutamán hatalmas baleset történt, majd az időmérő előtt egy másik betétfutamon történt baleset miatt megrongálódott a korlát, amit javítani kellett, így közel fél órát késett az Formula–1 kvalifikációja. Amelyen aztán Verstappen bizonyult a legjobbnak, de a rajtbüntetése miatt csak a 15. helyről indulhat a vasárnapi futamon. Az első rajtkocka Sainzé lett, a második pedig Pérezé.

A Belga Nagydíj rajtsorrendje:
1. Carlos Sainz (Ferrari)
2. Sergio Perez (Red Bull)
3. Fernando Alonso (Alpine)
4. Lewis Hamilton (Mercedes)
5. George Russell (Mercedes)
6. Alexander Albon (Williams)
7. Daniel Ricciardo (McLaren)
8. Pierre Gasly (Alpha Tauri)
9. Lance Stroll (Aston Martin)
10. Sebastian Vettel (Aston Martin)
11. Nicholas Latifi (Williams)
12. Kevin Magnussen (Haas)
13. Cunoda Juki (Alpha Tauri)
14. Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
15. Max Verstappen (Red Bull)
16. Charles Leclerc (Ferrari)
17. Esteban Ocon (Alpine)
18. Lando Norris (McLaren)
19. Csou Kuan-jü (Alfa Romeo)
20. Mick Schumacher (Haas)

Borítókép: A Belga Nagydíjon Carlos Sainz (Ferrari) indulhat az első rajtkockából (Forrás: Twitter/Scuderia Ferrari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.