Hihetetlen ok miatt maradhat el Szoboszlaiék meccse

Veszélybe került a Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig első fordulós mérkőzése a labdarúgó Német Kupában.

Forrás: MTI2022. 08. 23. 12:25
Bayern Munich's German goalkeeper Manuel Neuer (R) makes a save next to Leipzig's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai during the German Supercup football match between RB Leipzig and FC Bayern Munich in Leipzig, on July 30, 2022. (Photo by Ronny HARTMANN / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO Forrás: Ronny HARTMANN / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő lipcseiek a negyedik ligás Teutonia Ottensen vendégeként kezdik meg a 2022/23-as kupaidényt, amely – mivel saját műfüves pályája alkalmatlan az ilyen találkozókra – Dessauba tette át a jövő kedden esedékes mérkőzést. A dessaui stadion gyepét azonban ismeretlen tettesek vélhetően mérgező anyaggal szennyezték be, aminek következtében a két büntetőterület barnára színeződött, és használhatatlanná vált.

A pályaválasztási jog felcserélése a szabályzat szerint nem lehetséges, a szintén hamburgi illetőségű egyesületek közül a Hamburger SV és a szintén másodosztályú St. Pauli pedig már közölte, hogy nem adja kölcsön a stadionját a Leipzig ellen. A lépés oka, hogy nem értenek egyet a lipcsei klubmodellel, amely szerintük szembemegy az 50+1-es szabállyal. Ez a szövetségi előírás megakadályozza a külső befektetők hatalomátvételét az egyesületekben azáltal, hogy a szavazati jogok többségét a klubtagoknál tartja. A Leipzig azonban – amelyet 2009 óta az osztrák milliárdos Dietrich Mateschitz emelt fel az ötödosztályból – a bírálók szerint megkerüli ezt a szabályt azzal, hogy nem a szurkolóknak, hanem a Red Bull anyavállalathoz kötődő személyeknek adja a szavazati jogokat.

 

Borítókép: (Fotó: Ronny Hartmann/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.