Nagelsmann arra utalt, hogy jobb a Bayern Lewandowski nélkül

Három forduló után soha egyetlen csapat sem állt olyan jól a Bundesliga történetében, mint most a Bayern München. Julian Nagelsmann csapata valóságos repülőrajtot vett, pedig sokan féltették az együttest Robert Lewandowski távozása után.

Magyar Nemzet
2022. 08. 22. 9:08
null
Lipcse, 2022. augusztus 1. A Bayern München játékosai, miután 5-3-ra gyõztek az RB Leipzig ellen a labdarúgó német Szuperkupában Lipcsében 2022. július 30-án. MTI/EPA/Clemens Bilan Fotó: Clemens Bilan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap a Bayern München 7-0-ra kiütötte a Bochumot a Bundesliga legutóbbi fordulójában. A bajorok az első fordulóban az Európa-liga-győztes Eintracht Frankfurtot 6-1-re intézték el, a két nagy különbségű győzelem között a Wolfsburg megúszta 2-0-s fiaskóval. Így is háromból három győzelem, és ami igazán különleges, 15-1-es gólkülönbség szerepel a müncheniek neve mellett.

Ez pedig a Bundesliga történetének valaha volt legjobb rajtja három forduló után.

Sokan féltették a Bayernt, miután a nyáron kierőszakolta az eladását a Barcelonának, hiszen ezzel egy idényenként stabilan negyven gól felett termelő csatárt vesztett el a német rekordbajnok. Az első három forduló, amihez hozzávehetjük a Német Szuperkupában az RB Leipzig felett aratott 5-3-as sikert is, azonban megmutatta, hogy a lengyel nélkül sem omlott össze a bajor gólgyár. Sőt!

Julian Nagelsmann vezetőedző már az idénykezdet előtt lelkesen beszélt arról, hogy átalakítja a csapat támadójátékát, és az újfajta Bayern nagyon izgalmas lesz. A csapat korábbi legendás játékosa és sportvezetője, Karl-Heinz Rummenigge pedig arról beszélt, hogy elképesztő sebesség lakozik az együttesben.

Beigazolódni látszanak a jóslatok. Lewandowski távozásával lényegében klasszikus center nélkül játszik az új Bayern, de a Leroy Sané, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Kingsley Coman nevével fémjelzett, nagy szabadságot kapó támadószekció kiszámíthatatlan.

A korábbiakkal ellentétben a gólok terhe eddig jól eloszlik a játékosok között, az első 15 bajnoki találaton máris kilenc különböző játékos osztozott. Mané és Musiala három-három gólt számlál, Gnabrynak van kettő, a többiek egyszer voltak eredményesek.

Nagelsmann érthetően elégedett az eddig látottakkal, és a Bochum elleni fényes győzelem után úgy dicsérte a csapatot, hogy közben a múltat is szóba hozta, amivel apró, ám annál beszédesebb utalást tehetett Lewandowskira.

– Az az energia és hangulat, ami most a csapatban van, egészen hihetetlen, most mindenki foglalkozik a másikkal. Az előző idényben ez nem volt mindig így, és most nagyon jó ezt megélni – nyomatékosította Nagelsmann, aki ugyan az első müncheni évadját bajnoki címmel zárta, de főleg a Villarreal elleni BL-negyeddöntős kiesés miatt rezgett a kispad alatta.

Hogy valójában milyen erős a mostani Bayern, az persze csak jövő tavasszal, a BL egyenes kieséses szakaszában dől majd el, mert a csoportkör és a Bundesliga kihívásait eddig is rutinszerűen teljesítette az együttes. Az persze kétségtelen, hogy a jelenlegi forma biztató. 

Borítókép: a Bayern München játékosai ünneplik a Német Szuperkupa megnyerését (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.