Lesgólok, kiállított kapitány, apró barcelonai előrelépés

A Barcelona 0-0-s hazai döntetlennel kezdte a La Liga 2022/23-as kiírását a Rayo Vallecano ellen.

Magyar Nemzet
2022. 08. 13. 23:08
Robert Lewandowski
Fotó: Twitter/FC Barcelona
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Viharos előzményeket követően Xavi végül pályára küldhette a Barcelona legtöbb nyári szerzeményét a Rayo Vallecano elleni hazai idénynyitón. A sérült Jules Koundé volt az egyetlen kivétel, aki a lelátóról nézte a meccset.

Különösen a támadósorban volt fontos a játékosok sikeres regisztrációja, ugyanis a Bayerntől érkezett a Leeds Unitedtől megvett Raphinha és a nyáron lejárt szerződése helyett újat aláírt Ousmane Dembélé is kezdett.

Aki Barca-hengert várt, azt azért óvatosságra inthette, hogy tavaly a Rayo volt az egyetlen csapat a spanyol bajnokságban, amely hat pontot szerzett a katalánok ellen.

Lewandowskinak tizenkét percre volt szüksége, hogy a kapuba találjon, csakhogy mindezt lesről tette. A hazaiak sokat próbálkoztak, de Dimitrijevszki kapusnak nem igazán kellett bravúrt bemutatnia.

Sőt, az első félidő hosszabbításában Ter Stegennek kellett résen lennie, nehogy ismét hátrányba kerüljön a Barcelona a madridi kiscsapattal szemben.

A játék képe nem változott a második félidőre sem. A Barcelona sokat, de nem hatékonyan támadott.

Lewandowski pedig egyelőre nem hozta azt, amiért elhozták Münchenből: bár volt helyzete, nem tudta kihasználni azt.

A hajrában eljutott még egy lesgólig a Barcelona, amely a 93. percben a csapatkapitány, Sergio Busquets kiállítása miatt emberhátrányba került.

A 95. percben pedig kis híján jött a slusszpoén: Ter Stegen a meccs bravúrját mutatta be, s ugyan a kipattanóból Falcao a hálóba lőtt, a kolumbiai támadó lesen helyezkedett.

A német kapus legalább az egyik pontot megmentette a Barcelonának, a 0-0 pedig a tavalyi, Vallecano elleni kettős vereség után végülis előrelépésnek számít. Persze a katalán szurkolók körében aligha ez lesz az uralkodó értékelése a nyitómeccsnek. 

La Liga, 1. forduló

Barcelona–Rayo Vallecano 0-0
Celta Vigo–Espanyol 2-2
Real Valladolid–Villarreal 0-3
Osasuna–Sevilla 2-1

Borítókép: Robert Lewandowski helyzetei kimaradtak (Fotó: Twitter/FC Barcelona)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.