Megalázó vereséget szenvedett a Manchester United

Ennél rosszabbul nem indulhatott volna az Erik ten Hag-éra Manchesterben: a United 4-0-ra kikapott a Brentford otthonában, és két forduló után az utolsó helyen áll a Premier League-ben.

Magyar Nemzet
2022. 08. 13. 20:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christian Eriksen nyáron úgy gondolhatta, hogy előrelépett. A dán középpályás, aki a tavalyi Európa-bajnokságon összeesett a pályán, tavasszal a Brentford színeiben tért vissza a pályára. Eriksen hozzájárult a Premier League-újonc bennmaradásához, az új idényt viszont már a sokkal nevesebb Manchester Unitedban kezdte el.

Nos, a második forduló alapján úgy tűnik, Eriksen rossz lóra tett. A MU ugyanis, a dán középpályással a soraiban 4-0-s vereséget szenvedett a Brentford otthonában.

Már a különbség is megalázónak hangzik, hát még ha hozzátesszük, hogy a végeredmény már a harmincötödik percre kialakult.

A Manchester United korábban még soha nem kapott négy gólt idegenbeli Premier League-meccs első félidejében.

A Manchester United játékát teljes káosz jellemezte: az első gólnál David de Gea hóna alatt csúszott be a labda, a második találat előtt a saját büntetőterületén belül vesztették el a labdát a vendégek.

A Vörös Ördögök korábbi játékosa, Gary Neville nem is fukarkodott a kritikával.

– Egyetlen momentumra sem emlékszem, amit jól csinált a United. Se egy megindulás, se beadás, se passz. Úgy nézett ki a meccs, mintha egy felnőttcsapat kilencéves gyerekek ellen játszott volna.

A MU első meccsét is elveszítette a bajnokságban, hazai pályán 2-1-re kapott ki a Brightontól. Erik ten Hag több mint száz év után az első edző lett a klubnál, aki első két bajnokiját elveszítette, a Manchester United pedig az utolsó, huszadik helyről várja a folytatást.

S nagy kérdés, hogy ha a Brighton és a Brentford ellen ennyire futotta, akkor mi lesz a harmadik fordulóban, a bajnokesélyes Liverpoollal szemben...

Premier League, 2. forduló

Brentford–Manchester United 4-0
Manchester City–Bournemouth 4-0
Arsenal–Leicester 4-2
Aston Villa–Everton 2-1
Brighton–Newcastle 0-0
Southampton–Leeds 2-2
Wolverhampton–Fulham 0-0

Borítókép: Minden a manchesteri játékosok arcára van írva (Fotó: Sky Sports)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.