Cristiano Ronaldo arcára minden rá volt írva

Meglepő verességgel kezdte a Premier League-idényt a Manchester United, amely hazai pályán kapott ki 2-1-re a Brightontól. Ez volt az új edző, Erik ten Hag első tétmeccse a Vörös Ördögöknél, a kispadon kezdő Cristiano Ronaldo pedig nem rejtegette az érzelmeit.

Magyar Nemzet
2022. 08. 07. 16:59
Cristiano Ronaldo
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo reacts during the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Manchester United at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on May 7, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP/Glyn KIRK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába kezdődött új időszámítás a nyáron a Manchester United háza táján azzal, hogy az Ajaxtól szerződtetett Erik ten Hag vette át a csapat irányítását, mert az elmúlt hetek egy régi arcról szóltak, a távozását kérő Cristiano Ronaldóról. És bizony így volt ez az idény első mérkőzésén is, amelyen a kispadra száműzött portugál sztár ilyen arcot vágott:

Tette ezt Ronaldo akkor, amikor a német Pascal Gross a korábbi manchesteri Danny Wellbeck passza után gólt szerzett az Old Traffordon a 30. percben. Kilenc perccel később pedig még savanyúbb lehetett a szőlő a hazaiaknak, miután Gross újra betalált, s ezzel már 2-0-ra vezetett a Brighton.

Mindenki azt találgatta, vajon mikor érkezik Ronaldo. 

A 37 éves klasszist fél Európának beajánlotta a menedzsere nyáron, de eddig nem volt olyan kérő, amely minden szempontnak megfelelt volna. Ten Hag nem vette a szívére, hogy Ronaldo mindenáron távozni akar, mert továbbra is a BL-ben akar szerepelni, míg az MU csak El-induló – a holland edző tisztázta, hogy ő számolna Ronaldóval, de javítani kell az erőnlétén, hisz kihagyta csaknem a teljes felkészülést a csapattal.

Az 53. percben nem várt tovább Ten Hag, becserélte Ronaldót, aki Fredet váltotta. A portugál egy szép passzal helyzetbe hozta Marcus Rashfordot, a csatár azonban kihagyta a ziccert (meg egy másikat is), így csak a 68. percben szépített a Manchester, és ez elsősorban a Brighton középpályásának, Alexis Mac Allisternek volt köszönhető, aki a saját kapujába talált.

Ezután azonban hiába próbálkozott a United (Ronaldónak is akadt egy veszélyes lövése), újabb gól nem esett a mérkőzésen. A manchesteriek gyatrán kezdték az idényt, a Bruno Fernandes, Jadon Sancho, Rashford támadósor csak döcögött, nem hengerelt, az előző évadot a kilencedik helyen záró Brighton elleni hazai vereség pedig biztosan nem az bemutatkozás volt, amiről Ten Hag álmodhatott. 

Borítókép: (Fotó: AFP/Glyn Kirk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.