Spanyolországba igazolt a válogatott csapatkapitánya

Spanyolországban folytatja pályafutását Keszthelyi-Nagy Rita, a világ egyik legjobb vízilabdázója, a magyar válogatott csapatkapitánya.

Forrás: MTI2022. 08. 14. 15:29
KESZTHELYI-NAGY Rita; HATCHER, Ashley
Budapest, 2022. június 26. Keszthelyi Rita (j) és az argentin Ashley Hatcher a vizes világbajnokság nõi vízilabda tornáján, a negyeddöntõbe jutásért játszott Magyarország – Argentína mérkõzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 éves klasszis a közösségi oldalán vasárnap jelentette be, hogy nyolc év után távozik az UVSE-től és a CN Mataro együttesénél folytatja pályafutását.

„Köszönöm a felejthetetlen nyolc évet, és összesen azt a tizenhatot, amit itthon tölthettem a legjobb körülmények között és a legjobb uszodában a világon. Köszönöm az UVSE-nek, hogy döntésemet megértették és elfogadták. Vár rám egy új kihívás, ahol szeretnék megfelelni leginkább a saját elvárásaimnak, és majd újult erővel szeretnék ismét hazatérni” – fogalmazott a játékos.

a magyar válogatottal tavaly sportágtörténeti bronzérmet nyert a tokiói olimpián, majd júliusban ezüstéremig vezette a csapatot a hazai rendezésű világbajnokságon. A nemzeti csapattal 2016-ban Európa-bajnoki címet, háromszor pedig bronzérmet nyert, mint ahogyan a 2013-as világbajnokságon is a dobogó alsó fokára léphetett fel.

 

Borítókép: Keszthelyi Rita a budapesti vizes világbajnokságon (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.