Bárki közös fotót készíthet Szoboszlai Dominikkel Lipcsében

Lassan csordogál az élet Lipcsében a péntek esti Németország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt. Délelőtt az RB Leipzig szurkolói boltjában jártunk, ahol kiderült, nem a csapat három magyar futballistája, Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán a legnagyobb sláger a több mint száz eurós mezek eladási listáján.

Szalay Attila (Lipcse)
2022. 09. 23. 13:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lipcsei vasútállomás szomszédságában lévő szállásunkat a reggelinél ellepték a magyar drukkerek. Az étkező megtelt fekete pólós, Magyarország-feliratos vagy a meggypiros válogatott mezt viselő (egyikük hátán Dzsudzsák-névvel) szurkolókkal, de volt köztük egy Fehérvár-felsőt viselő srác is. Békésen reggeliztek kisebb-nagyobb csoportokban.

– Este nyerünk? – kérdeztem egyiküktől. – Nyerünk! – érkezett a határozott válasz kisebb nevetést kiváltva az asztaltársaságban. Jó a hangulat, de természetesen nincsenek irreális elvárások, a szurkolók is pontosan tudják, hogy hazai pályán főleg a német válogatott az esélyesebb, viszont csapata rászolgált a bizalomra, ezért is kísérték el az együttest Lipcsébe kétezren.

Német sztárokkal hirdetik a magyarok elleni meccset

– Akármi lesz az eredmény, abban biztos vagyok, hogy a meccs végén kiérdemlik a fiúk, hogy együtt elénekeljük a Himnuszt – jósolta az egyik drukker. 

Ebben maradtunk, és a többség a nyakába vette a várost. Voltak, akik Lipcse történelmi helyszíneit kezdték felkutatni, látványosság pedig akad bőven a városban, ahol egykor Goethe, Mozart és Mendelssohn tanult, Wagner született. Mások szolid sörözésbe kezdtek a belváros mellékutcáinak kiülős helyein, és voltak, akik az RB Leipzig szurkolói boltját kutatták fel a stadionnál.

A szurkolói bolt a stadion közelében

A bolt egyik oldalán mindjárt Szoboszlai Dominikkel lehet közös fotót készíteni – ő az öt lipcsei labdarúgó egyike (Emil Forsberg, André Silva, Christopher Nkunku és Kevin Kampl mellett), akinek a valós méretű mása mellé le lehet huppanni a „kispadra” egy fénykép kedvéért.

megszomjazott, a németek ellen talán szárnyakat is kap

Bent viszont a már nézelődő magyar szurkolók hiába keresték a klub három magyar válogatott játékosának a nevével ellátott termékeket, az RB Leipzig szurkolói boltjában mindössze három futballistának jár megkülönböztetett figyelem személyre szabott ajándéktárgyakkal: Nkunku, Timo Werner és Dani Olmo tartozik ebbe a kategóriába.

Nkunku arcával táskát és bögrét is el lehet adni

Ugyanakkor, mint az eladótól megtudtuk, bármelyik játékos, így Gulácsi, Szoboszlai és Orbán nevével ellátott mezt is tudnak gyártani mindössze öt perc alatt a helyszínen. Így 103 euróból (kb. 42 ezer forint) jön ki egy magyar labdarúgó nevével ellátott alap Leipzig-mez (89,95 euró a név és szám nélküli verzió, plusz 12,95 euró a kiegészítés).

Sorakoznak a Leipzig-mezek szám és név nélkül

– A legjobban Nkunku és Werner mezeit viszik a szurkolók, ők a két legnépszerűbb játékos – árulta el érdeklődésünkre az eladó. – Az utánuk következő körben már vegyes a kép a többiek között, 

Orbán és Szoboszlai mezeit nagyjából ugyanannyian keresik. Gulácsit hiába kedvelik és hiába csapatkapitány, az ő esete speciális, hiszen kapus, a kapusmezeket pedig kevesebben vásárolnak.

A Németország–Magyarország NL-meccset pénteken 20.45-kor rendezik Lipcsében, s vélhetően az RB Leipzig mindhárom magyarja pályára lép klubja stadionjában, bár Marco Rossi szövetségi kapitány azzal viccelődött, hogy pihenteti őket.

Borítókép: Szoboszlai Dominik képe az RB Leipzig szurkolói boltjánál, Lipcsében 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.