Egy szappanopera vége: elkelt Ricciardo ülése

Eldőlt, melyik Formula–1-es csapatnál versenyez jövőre Oscar Piastri, F2-es bajnok, az Alpine teszt- és tartalékpilótája.

Magyar Nemzet
2022. 09. 02. 18:33
Formula One Grand Prix Of Austria 2022 Oscar Piastri
Oscar Piastri Alpine F1 Team, portrait, during the Formula 1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring circuit from 7th of June to 10th of July, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oscar Piastri még nem is versenyzett a királykategóriában, botrány azonban már fűződik a nevéhez. Amikor Fernando Alonso bejelentette, hogy az Aston Martinnál folytatja a pályafutását, addigi csapata, az Alpine Piastrit szerette volna előléptetni tesztversenyzőből a pilótapárosa másik tagjává Esteban Ocon mellé. A francia alakulat sietősen nyilvánosságra is hozta, hogy a Formula–2 tavalyi bajnokával tervez a következő idényre. Az ausztrál pilóta azonnal cáfolta a bejelentést, mivel ő a McLarennél képzelte el a jövőjét, és már Alonso bejelentése előtt egy hónappal szerződést írt alá a brit alakulattal.

Az Alpine viszont nem akarta elengedni az utánpótlásprogramjának a tagját, ezért jogi vita alakult ki a csapatok között. A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) független jogászokból álló testülete (CRB) megvizsgálta a két istálló által benyújtott dokumentumokat, és arra jutott, hogy Piastrinak csak a McLarennel van érvényes szerződése. Így a 21 éves versenyző honfitársa, a kirúgott Daniel Ricciardo ülését foglalja el jövőre a narancssárga gárdánál, ahol Lando Norris csapattársa lesz. Az Alpine pedig tovább kutakodhat Alonso utódja után.

 

Borítókép: Oscar Piastri (Fotó: GONGORA/NURPHOTO VIA AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.