Verstappen miatt szakadt meg az edzés a hazai pályáján

George Russell nyerte meg a Formula–1-es holland versenyhétvége első, pénteki szabadedzését, megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont és Carlos Sainzt. A címvédő és listavezető Max Verstappen autójánál műszaki problémák merültek fel, emiatt a holland alig néhány kört tett meg a tréningen. A második edzésen Charles Leclerc végzett az élen, Sainz és Hamilton volt a további sorrend.

Magyar Nemzet
2022. 09. 02. 13:44
Max Verstappen Hollandia
Race marshalls remove the car of Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen with a tractor after he stopped on the track following a gearbox issue during the first free practice session ahead of the Dutch Formula One Grand Prix at the Zandvoort circuit on September 2, 2022. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetek sikerei után arról beszélt, arra számít, hogy a közeljövőben nehezebb dolga lesz. A 24 éves versenyző arra utalt, hogy a Magyarországon, de főleg Belgiumban tapasztalható Red Bull-előny a hátralévő futamokon kisebb lesz, harcra késztethetik majd őt a Ferrari pilótái. Verstappennek azonban hazai, vagyis a holland versenyhétvégén eddig egészen más jellegű problémái akadtak. Mindössze hét mért kört tudott megtenni az első szabadedzésen, mivel nagyjából tíz perc elteltével rakoncátlankodni kezdett a Red Bull sebességváltója. A regnáló bajnok lehúzódott, az edzést pedig piros zászlóval megszakították, amíg a pályabírók elszállították az autóját.

Pérez majdnem összetörte a Red Bullt:

A másik Red Bull-lal kilométereket gyűjtögető Sergio Péreznek sem sikerült tökéletesre a tréningje. A mexikói versenyző egy alkalommal lecsúszott a pályáról, de szerencséjére éppen elkerülte a falat, és végül a hetedik helyen fejezte be az edzést, amelyet George Russell nyert meg (mindkettő Mercedes) és Carlos Sainz (Ferrari) előtt. Charles Leclerc-nek (Ferrari) ezúttal a hatodik hely jutott.

Az első szabadedzés végeredménye (élcsoport):
1. George Russell (brit, Mercedes) 1:12.455 perc
2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:12.695
3. Carlos Sainz (spanyol, Ferrari) 1:12.845
4. Lando Norris (brit, McLaren) 1:12.929
5. Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren) 1:13.077
6. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:13.127

A második szabadedzés tizenöt perces késéssel indult, mivel a Formula–2-es sorozat időmérőjét többször is megszakították, így a tervezettnél később ért véget. Az F1-es délutáni tréning sem telt el piros zászló nélkül: Juki Cunoda (Alpha Tauri) ragadt a kavicságyba tíz perccel a leintés előtt, az autója nem sérült meg. Az edzésen Charles Leclerc (Ferrari) volt a leggyorsabb, négy ezreddel megelőzve csapattársát, Sainzt és hetvenkettővel Hamiltont.

A második szabadedzés végeredménye (élcsoport):
1. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:12.345 perc
2. Carlos Sainz (spanyol, Ferrari) 1:12.349
3. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:12.417
4. Lando Norris (brit, McLaren) 1:12.448
5. George Russell (brit, Mercedes) 1:12.655
6. Lance Stroll (kanadai, Aston Martin) 1:12.746

A holland versenyhétvége további menetrendje

Szombat:
Harmadik szabadedzés 12.00
Időmérő edzés 15.00

Vasárnap:
Holland Nagydíj 15.00

 

Borítókép: Max Verstappen autóját szállítják el (Fotó: Kenzo Tribouillard/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.