Kifakadt a Liverpool kapitánya: Ne bántsák őket a legendák!

Lélegzetvételhez jutott a Liverpool. Az idényt a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában is csikorgósan kezdő angol csapat nagy nehezen, a 89. percben szerzett góllal 2-1-re legyűrte az Ajaxot a BL 2. fordulójában, így legalább nem nyomasztja máris a korai búcsú réme. Virgil Van Dijk, a Vörösök csapatkapitánya kéréssel fordult a korábbi nagy játékosokhoz.

Magyar Nemzet
2022. 09. 14. 7:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool hat forduló alatt csupán kilenc pontot gyűjtött és a hetedik a Premier League-ben, a Bajnokok Ligája első fordulójában pedig már-már megalázó, 4-1-es vereséget szenvedett Nápolyban. Ilyen előzmények után fogadta kedd este az Ajaxot a BL 2. fordulójában.

Szalah gyorsan, a 17. percben vezetést szerzett a hazaiaknak, ám Mohammed Kudus bombagóljával még az első félidőben egyenlített az Ajax. Ezután a Liverpool vért izzadt a győzelemért végül a 89. percben Joel Matip fejelt az ellenfél kapujába szögletből, így nyert 2-1-re a Liverpool.

Jürgen Klopp, a Liverpool mestere megkönnyebbülten értékelt a találkozó után.

– Azt hiszem, mindenki láthatta, hogy megértettük, hogy teljesen más hozzáállással kell játszanunk. Nagyon intenzív meccs volt, de összességében megérdemeltük a győzelmet. A Napoli elleni vereség után nem volt titkolózás, mindenki tudta, hogy mi a baj. Megbeszéltük csapaton belül a problémákat, és azt, hogy kik vagyunk, mit akarunk elérni – utalt az előzményekre Klopp, majd így folytatta: – Az Ajax jó csapat, ezért türelmesnek kellett maradnunk, de úgy hiszem, sikerült olyan teljesítményt nyújtanunk és olyan eredményt elérnünk, ami után senki sem panaszkodhat. Jót futballoztunk egy keményen küzdő ellenféllel szemben. Hamar megszereztük az első gólt, de többet kellett volna, különösen pontrúgásokból. Nem vagyok benne biztos, de az Ajax talán rögtön az első támadásából egyenlített. Ha nehéz helyzetben vagy, ez már csak így szokott történni, Kudus hatalmas csapást mért ránk.

Olyan ez, mint egy újabb teszt. Mindenki abban reménykedik, hogy jó irányba mész, és akkor visszanyomnak. Utána nehezen álltunk ismét talpra, de sikerült.

Csak egy lépést, de nagyon fontos lépést tettünk. Joel Matip gólja után az ünneplés megmutatta, a játékosoknak mennyire fontos volt ez a győzelem. Kicsit furcsállom, hogy most nagyon hosszú szünet következik a Bajnokok Ligájában.

A meccs hőse szűkszavúan nyilatkozott.

– Nagyszerű érzés, hogy gólt szereztem, de még boldogabbá tesz, hogy itthon tartottunk három nagyon fontos pontot. A múlt heti kisiklás után szükségünk volt erre a győzelemre – mondta a mérkőzés legjobbjának választott Joel Matip.

A csapatkapitány Virgil Van Dijk azonban nem csupán a meccsre szorítkozva mondta el a véleményét.

– Nagyon fontos volt pozitív reakciót mutatni. Nem könnyű megfordítani a dolgokat, kijönni a rossz spirálból, de megtettük az első lépést. Nagyon fontos volt a győzelem a hosszú szünet előtt. Gól kellett volna szereznem. Veszélyesnek éreztük magunkat a pontrúgásoknál, különösen a szögleteknél – kezdett bele, majd kimondta, ami a szívét nyomja:

– Nem hallgatunk a külvilágra. Sok korábbi kiváló labdarúgó pontosan tudja, min megyünk keresztül, mégis egyre csak úgy nyilatkoznak, hogy lenyomjanak minket. Tisztában vagyunk vele, hogy Nápolyban milyen gyengén játszottunk, de most fontos lépést tettünk a helyes irányba.

Ahogy Jürgen Klopp is utalt rá, most három hét szünet következik a Bajnokok Ligájában a Nemzetek Ligája hajrája miatt.

Bajnokok Ligája, csoportkör, keddi eredmények:
A csoport: Liverpool–Ajax 2-1, Rangers–Napoli szerda este
Az állás: 1. Ajax 3 pont/2 mérkőzés (5-2), 2. Napoli 3/1 (4-1), 3. Liverpool 3/2 (3-5), 4. Glasgow Rangers 0/1

B csoport: Porto–FC Bruges 0-4, Leverkusen–Atlético Madrid 2-0
Az állás: 1. Club Brugge 6 pont, 2. Leverkusen 3 (2-1), 3. Atlético Madrid 3 (2-3), 4. Porto 0

C csoport: Bayern München–Barcelona 2-0, Viktoria Plzen–Internazionale 0-2
Az állás: 1. Bayern München 6 pont, 2. Barcelona 3 (5-3), 3. Internazionale 3 (2-2), 4. Plzen 0

D csoport: Sporting–Tottenham 2-0, Marseille–Eintracht Frankfurt 0-1
Az állás: 1. Sporting 6 pont, 2. Tottenham 3 (2-2), 3. Frankfurt 3 (1-3), 4. Marseille 0

Borítókép: Matip mindenkinél magasabbra emelkedett (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.