időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Szédítő magasságok: első kalapot érnek válogatottunknak a sikerek

Forrás: M4sport.hu
2022.09.24. 10:37 2022.09.24. 14:18
Szédítő magasságok: első kalapot érnek válogatottunknak a sikerek

A Nemzetek Ligájában való sikersorozata elképesztő magasságokba repítette a magyar labdarúgó-válogatottat: Marco Rossi csapata az első kalapból várhatja majd a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) október 9-én, vasárnap 12 órakor Frankfurtban tartja az Eb-selejtező sorsolását – emlékeztet cikkében az M4 Sport. Az 53 tagállamot tíz (hét ötfős és három hatfős) csoportba osztják majd szét, a küzdelmeket a szokásoknak megfelelően oda-visszavágós rendszerben bonyolítják. Az Eb-re a tíz csoport első és második helyezettjei automatikusan kvalifikálnak, ehhez jön még három nemzet a pótselejtezőből – így 23-an csatlakoznak a házigazda Németországhoz. (Az Eb-rendező jogán kijutott németek mellett a kizárt Oroszország nem indul még a selejtezőben, ezért vesz részt 55 helyett 53 tagállam a sorsoláson.)

A kalapok beosztása a következőképp alakul: az 1-5-ös kalapokba 10-10 válogatott kerül, míg a hatodikba a három leggyengébb. Hogy melyik nemzet melyik kalapból indul, a 2022/23-as Nemzetek Ligájában elért eredmények, a válogatottak végső, összesített sorrendje határozza meg. Ezt a sorrendet pedig a csoportban elért helyezés. És itt jön a lényeg: 

mivel az A divíziós magyar válogatott csoportja második helyénél hátrébb már nem végezhet, biztosan ott lesz a Nemzetek Ligája tíz legjobb helyen végző nemzet között (négy csoportelső, négy csoportmásodik és a két legjobb csoportharmadik), így garantáltan az első kalapból várhatja a sorsolást. Ezt rajtunk kívül – a szeptember 24-i állás szerint – még Belgium, Horvátország, Dánia, Olaszország, Hollandia és Spanyolország mondhatja el.

Ennek azért van jelentősége, mert a magasabb polcról indulva jelentősen csökken az esélye, hogy a kontinens krémjét képviselő válogatottal kerüljünk egy selejtezőcsoportba.

A teljes cikket az M4 Sport honlapján olvashatják.

 

Borítókép: Schäfer András (balra) és Willi Orbán a Németország–Magyarország mérkőzésen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Diadal Lipcsében

Féktelen kamaszból tizenéves profi – Kerkez Milos villámkarrierje

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.