Váratlan húzás a Cigánykirálytól: decemberben nagy meccsen lép ringbe

Úgy néz ki, hogy Tyson Fury, a WBC nehézsúlyú világbajnoka, aki áprilisban kiütötte Dillian Whyte-ot, majd bejelentette a visszavonulását, de augusztusban arról beszélt, hogy jó pénzért ringbe lépne Olekszander Uszik, a WBO, WBA, IBF és IBO bajnoka ellen, új csavarral szolgál a történetben: az Uszik által másodszor is eltángált Anthony Joshuával fog bokszolni.

Magyar Nemzet
Forrás: Profiboksz.hu2022. 09. 08. 7:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arra a Profiboksz.hu portál emlékeztet, 2021 tavaszának egyik slágertémája volt az akkor sokak által várt Tyson Fury vs. Anthony Joshua nehézsúlyú címegyesítő mérkőzés a két brit bunyós között. A kategória vitathatatlan királyáról döntő ütközet azonban végül nem realizálódott, és míg a WBC-bajnok Fury harmadszor is kiállt az amerikai Deontay Wilderrel, és ki is ütötte, addig a WBO, a WBA, az IBF és az IBO világszervezeteknél címvédő Joshua belefutott egy pontozásos vereségbe az esélytelenebbnek vélt Olekszandr Uszik ellen. Az elmúlt időszak már közel sem arról szólt elsősorban, hogy tető alá hozzanak egy Fury–Joshua találkozót. Fury áprilisban a hatodik menetben lemészárolta honfitársát, Dillian Whyte-ot, majd bejelentette a visszavonulását, Joshua pedig augusztus 20-án másodszor is alulmaradt pontozással Uszikkal szemben, ráadásul látványosan kiborult az összecsapást követően. 

Közben az is kiderült, hogy a Cigánykirály néven elhíresült Fury visszavonulása igen rövid ideig tartott, és legkülönfélébb ellenfelek megnevezését követően úgy tűnt, a többség által preferált Uszikot veszi célba.

A Joshuát legyőző Uszik jelezte, Fury az elsődleges célpontja, ez a találkozó motiválja, azonban több sérülését is szeretné kikúrálni, így csak februárban állna ki ellene. Furyék pedig közben konkrét ajánlatot tettek Joshuának egy decemberi mérkőzésre: 60-40 százalékos pénzleosztással igyekeztek szorítóba csábítani Joshuát, és három lehetséges helyszín, illetve időpont is felmerült: november 12. (Manchester és az Old Trafford Stadion), november 26. (a londoni Wembley Stadion), vagy december 3., esetleg 17. (Cardiff). Joshua promótere, Eddie Hearn kedden éjjel megerősítette, hogy védence elfogadta a kecsegtető ajánlatot, és egyértelműen utóbbi időpontot tartja ideálisnak. Az üzletember az is elárulta, Furyék szeretnének egy visszavágó záradékot is a szerződésbe, és amennyiben ez életbe lép, például ha Joshua legyőzi Furyt, akkor a második meccsen már Joshua kapna hatvanszázalékos részesedést.

Borítókép: Tyson Fury összekuszálta a szálakat (Forrás: Twitter/Tyson Fury)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.