A Győr kiütéses győzelmet aratott a horvát bajnok ellen

A Győr női kézilabdacsapata hazai pályán 32-16-ra legyőzte a horvát Lokomotiva Zagrebet a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. Az ellenfél a második félidőre nagyon elfáradt.

Magyar Nemzet
2022. 10. 09. 17:58
MARTÍN, Ambros
Női kézilabda BL - Győri Audi ETO KC- Lokomotiva Zagreb Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötszörös BL-győztes győriek keretéből Ana Gros, Stine Oftedal, Jelena Despotovic, Kari Brattset és Line Haugsted is hiányzott, ennek ellenére is magabiztos győzelmet aratott a csapat. Pedig Lena Ivancok, a horvátok kapusa az első 12 percben mindhárom győri büntetőt kivédte, a jól védekező Lokomotiva sokáig két-három gólos hátrányból tartani tudta a lépést. Csak a szünet előtti hajrában tudott komolyabb előnyre szert tenni az ETO, amely ekkor több mint másfél percig kettős emberelőnyben volt, így 15-8-ra elhúzott.

A második félidőben támadásban és védekezésben is gördülékenyebben kézilabdázott a Győr, a különbség meghaladta a tíz gólt. A csereként beállt 19 éves Ogonovszky Eszter háromszor is betalált, a Győr a hajrában nyújtotta a legjobb, leglátványosabb teljesítményt, a meccset egy 7-1-es sorozattal és fölényes, 32-16-os sikerrel zárta.

A hazaiaknál Fodor Csenge és Estelle Nze Minko hét-hét, Anne Mette Hansen öt góllal, Sandra Toft 11 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Klara Birtic volt a legeredményesebb három találattal, Lena Ivancoknak nyolc védése volt.

– Dicséretes küzdőszellemet mutatott a Lokomotiva – értékelt a győriek edzője, Ambros Martin. – Fontos, hogy hatékony védekezésünk kényszerítette bele a vendégeket a gyakori hibázásba. A csapatom ezúttal a játék mindkét elemében, azaz támadásban is magas szintet teljesített, de ennek ellenére nem lesz könnyű majd a zágrábi visszavágó.

A csoportkörben immáron három sikerrel és egy vereséggel álló Győr jövő vasárnap a norvég Storhamar HE otthonába látogat a B csoportban. Az A csoportban a Ferencváros Ljubljanában aratott sikert vasárnap.

Borítókép: Ambros Martin vezetőedző és a győri játékosok öröme (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.