Botrány az NB I-ben: a ZTE edzője lehívta a csapatát a pályáról + videó

Dragóner Attila, a hazaiak sportigazgatója megőrizte a higgadtságát, így mégiscsak folytatódhatott a találkozó.

Magyar Nemzet
2022. 10. 22. 15:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I 12. fordulójában a mai programot a Zalaegerszeg–Budapest Honvéd találkozó nyitotta, amelyet a vendégek nyertek meg 2-0-ra, a spanyol Jairo Samperio a 43. és az 54. percben is betalált a hazaiak kapujába. A mérkőzés azonban az 55. percben történtek miatt lesz igazán visszhangos. A ZTE edzője, Ricardo Moniz belépett a pályára, reklamálni kezdett, Bognár Tamás játékvezető piros lapot lapot mutatott fel neki, a holland tréner pedig lehívta a csapatát a pályáról. S úgy nézett ki, hogy a ZTE játékosai bevonulnak az öltözőbe. Dragóner Attila, a hazaiak sportigazgatója azonban megőrizte a higgadtságát, így mégiscsak folytatódhatott a találkozó. Amit Moniz már csak a lelátóról figyelhetett.

A történet előzménye, hogy a Honvéd-szurkolók az éppen előttük eleső zalaegerszegi Christy Manzingára – aki kongói demokratikus köztársaságbeli és francia állampolgársággal rendelkezik – rasszista megjegyzéseket tettek, Moniz emiatt tiltakozott, miközben dulakodás is történt a játékosok között.

A találkozón Bognár Tamás tíz percet hosszabbított, a Honvéd tehát 2-0-ra győzött. A fővárosi csapat négy nyeretlenül megvívott összecsapás után tudta begyűjteni a három pontot.

Edzői nyilatkozatok:

Tam Courts, Budapest Honvéd: – Rendkívül nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ahogy azt vártuk. Tudtuk, hogy a Zalaegerszeg egy minőségi csapat. Az első huszonöt perc kemény volt, ekkor nagyon kellett koncentrálnunk védekezésben. Ezt követően sikerült nagyobb teret szerezni és tudtuk, hogy kontrázni is lesz lehetőségünk. Büszke vagyok a srácokra, mert tartották magukat a megbeszélt taktikához, ez segített hozzá minket ehhez az eredményhez.

Ricardo Moniz, ZTE: – Egy héten belül harmadszor léptünk pályára, látszódott a teljesítményünkön a fáradtság. Erősen kezdtünk, volt három nagy lehetőségünk, amikből nem sikerült gólt szerezni. Egy védekezési hiba után aztán megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Félidőben azt kértem a játékosoktól, hogy nyugodjanak meg, és tartsák magukat a játéktervhez. A második félidő első felében pedig történt az inzultus. Christy Manzingával szemben közel egy szektornyi ember huhogott. Ezt nem jó szemmel néztem és beléptem a pályára. A játékvezető meg sem várta, hogy elmondjam, amit szeretnék, piros lappal kiállított. De nekem meg kell védenem a csapatot, számomra a futball a fontos, nem a bőrszín, a vallás és egyéb megkülönböztetések. Nem gondoltam volna, hogy ilyen probléma felmerülhet még Magyarországon, de úgy látszik, hogy mégis jelen van. 

NB I, 12. forduló

Péntek:
Vasas–Kecskemét 1-2 (0-2). Illovszky Rudolf Stadion, 2022 néző, v.: Farkas Á. Gólszerzők: Cipf (47.), illetve Vágó (35.), Zeke (40.)

Szombat:
Zalaegerszeg–Bp. Honvéd 0-2 (0-1), Zalaegerszeg, 2216 néző, v.: Bognár. Gólszerző: Samperio (43., 54.)
Mol Fehérvár–Paks 16.30 (tv: M4 Sport +)
Puskás Akadémia–Ferencváros 18.30 (tv: M4 Sport).

Hétfő:
Mezőkövesd–Újpest 18.00 (tv: M4 Sport)
Debrecen–Kisvárda 20.15 (tv: M4 Sport).

Borítókép: Nem a játék miatt lesz visszhangos a találkozó (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.