Így borult ki Max Verstappen: Ez nem történhetett volna meg! + videó

Nagyot hibázott a Red Bull a Formula–1-es Szingapúri Nagydíj mai időmérő edzésén, mert későn észlelték, hogy Max Verstappen autójában nem marad elegendő üzemanyag a kötelező mintaadáshoz, így a pole pozícióra hajtó vb-címvédőt az utolsó körben a bokszba hívták.

Magyar Nemzet
2022. 10. 01. 20:47
VERSTAPPEN, Max
Szingapúr, 2022. október 1. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának harmadik szabadedzésén a Marina Bay utcai pályán 2022. október 1-jén. A futamot október 2-án rendezik. MTI/EPA/Tom White Fotó: Tom White
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Red Bullnál arra jutottak, hogy a nyolcadik hely jobb a huszadiknál, mert ha meg is szerzi a pole pozíciót, az ellenőrzésnél nem marad elegendő üzemanyag az autójában, és ezért kizárták volna a kvalifikációból. A vb-címvédő és a pontversenyben jelenleg is vezető holland pilóta – aki vasárnap elméletileg be is biztosíthatná a második vb-trófeáját – a bokszba vezető úton a rádión káromkodva fogadta a fejleményeket.

Később azonban már higgadtan nyilatkozott.

– Az előző kört is jónak éreztem, de aztán szóltak, hogy vegyem el a gázt, amibe belementem. Az utolsó köröm végén aztán arra kértek, hogy hajtsak be a bokszutcába, és hamar rájöttem, mit is jelent ez. Fogyóban volt az üzemanyagom, ami rettentő frusztráló, ez nem történhetett volna meg. Jóval hamarabb rá kellett volna jönnünk, hogy nem lesz elegendő a benzin, és nem örülök, hogy így alakult. Persze csapatmunkáról van szó, hiszen hibázhatok én is és a többiek is, de ez sosem elfogadható. Tanulnunk kell a történtekből – szögezte le a vb-címvédő, aki vasárnap a futamon csak a nyolcadik helyről indulhat, és mivel a szingapúri utcai pályán majdnem olyan nehéz előzni, mint Monacóban, nem lesz könnyű dolga. Főleg frusztrált állapotban...

Max Verstappen elmondta, hogy ha ő hibázik, akkor ezt nyugodtan a fejére olvashatja a csapata, de ennek fordítva is így kell lennie, ezért most jogosan fogalmazhatja meg a kritikai észrevételeit. A csapatfőnök Christian Horner mindenestre elismerte, hogy hibáztak, rosszul számoltak. 

Borítókép: Max Verstappen számára nem végződött jól az időmérő Szingapúrban (Fotó: MTI/EPA/Tom White)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.