Willi Orbán különleges meccs előtt áll Lengyelországban

Willi Orbán végig a pályán volt, Szoboszlai Dominik gólpasszt adott az RB Leipzigben, amely szombaton hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Leverkusent. A magyar válogatott védője a siker után azonban már a jövő heti, varsói BL-meccsről beszélt, ami neki nemcsak a továbbjutás tétje, hanem a lengyel származása miatt is különleges lehet.

Magyar Nemzet
2022. 10. 30. 8:26
Real Madrid v RB Leipzig: Group F - UEFA Champions League
Vinicius Junior left winger of Real Madrid and Brazil and and Willi Orban centre-back of RB Leipzig and Hungary compete for the ball during the UEFA Champions League group F match between Real Madrid and RB Leipzig at Estadio Santiago Bernabeu on September 14, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: AFP/JAVIER SORIANO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szeptemberben kinevezett Marco Rose vezetőedző irányításával kezd kiegyenesedni a Lipcse idénye, hiszen vele hét Bundesliga-meccsből a Leverkusen ellen már a negyedik győzelmét aratta a csapat, amely a hatodik helyen közelít a top négyhez. a nagyszerű hazai mérleget emelte ki a mérkőzés után, s egyben már előre tekintett a Sahtar Donyeck elleni BL-csatára.

– A meccs elején nem voltunk elég veszélyesek, a vezető gól nagyon fontos volt, mert könnyebbé tette az életünket – értékelt Orbán a klubhonlapon. – Veszélyesebbé váltunk, Timo Werner pedig szép gólt lőtt a végén, így megérdemelt győzelmet arattunk. Nagyon erős a hazai mérlegünk, de jövő héten kemény meccs vár ránk idegenben a Sahtar ellen. Győzni akarunk Lengyelországban, hogy bejussunk a nyolcaddöntőbe. Jó teljesítményre lesz szükségünk, mint minden harmadik napon jelen pillanatban.

Az ukrán Sahtar a háború miatt játssza a BL-meccseit Varsóban, Orbán számára pedig a lengyelországi meccs azért is különleges lehet, mert édesanyja lengyel származású, és mielőtt a magyar válogatottban való szereplés mellett döntött, az is felvetődött, hogy lengyel színekben futballozzon.

A BL F csoportjában az utolsó, szerdai forduló előtt egyedül a Real Madrid továbbjutása biztos, a második helyért a Sahtar és a Leipzig küzd. A németek három ponttal jobban állnak, tehát nyerniük nem kell Varsóban, a vereséget viszont mindenképpen el kellene kerülniük, mivel pontazonosság esetén a Sahtar állna jobban az egymás elleni eredményeket tekintve.

Borítókép: Willi Orbán az RB Leipzig mezében (Fotó: AFP/Javier Soriano)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.