A Debrecen edzője thrillerről, Huszti Szabolcs a Fradiról beszélt

Huszti Szabolcs vezetésével először tudott meccset nyerni a Fehérvár labdarúgócsapata, a vezetőedző szerint azonban senkit sem kell az egekbe emelni emiatt, és már a következő fordulóban esedékes Fradi elleni rangadót emlegette. A Kecskemét edzője a debreceniek agresszivitását kifogásolta, mégis a DVSC edzője beszélt thrillerről az NB I 13. fordulójában.

Magyar Nemzet
2022. 10. 30. 7:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mondhatni, kevesebb mint két hét alatt nagyot fordult a világ Fehérváron. A kirúgott Michel Boris helyére nemrégiben kinevezett Huszti Szabolcs október 19-én, a Puskás Akadémia ellen 1-0-ra elveszített bemutatkozó meccse után még erősen kritizálta a játékosait. Így:

„Nagyon csalódott vagyok az eredményt illetően, sajnos egy-két ember nem úgy áll hozzá a csapathoz, ahogy kellene. Szeretném azokat az embereket megtalálni, akik élnek-halnak a Vidiért.”

Ezt követte a Paks elleni 1-1, majd szombaton a Honvéd otthonában aratott 1-0-s győzelem, ami után Huszti egyből megenyhült játékosai irányába, s már dicsérte is őket, persze csak mértékkel.

– Óriási nyomás volt a csapaton, nagyon fontos három pontot szereztünk ma meg – kezdte Huszti Szabolcs. – Bizakodó voltam a héten elvégzett edzésmunka alapján, és az első félidőben jól is futballozott a csapat, több helyzetünk is volt, le kellett volna zárnunk a mérkőzést. Tartottam tőle, hogy megbosszulják magukat a kihagyott lehetőségek, de a végén most mellénk állt a szerencse, amiért ma meg is dolgozott a csapat. Az eddigi meccsek után kritizáltam, de most dicséret illeti a játékosokat. Nem kell az egekbe emelni senkit, de szerintem már jó úton járunk. A Ferencváros ellen hasonló mentalitást várok majd el mindenkitől a jövő héten.

Mindenesetre az érdekesség kedvéért rögzítsük, hogy a Puskás elleni kezdőből Stopira, Funsho, Bumba és Marakenko került ki a kezdőből a Honvéd ellen, közülük az utóbbi csereként kapott lehetőséget. Stopira és Bumba a kispadon ült, Funsho a keretben sem kapott helyet. Megvannak a „bűnösök”?

Az újoncként a dobogón álló Kecskemét már 2-0-ra vezetett hazai pályán a Debrecen ellen, ám a hajrát a vendégek bírták jobban, Varga József a 87. percben 2-2-re egalizált, s megmentett egy pontot a Lokinak. A DVSC edzőjének erről a thriller jutott eszébe: – Megmutattuk a karakterünket a második félidőben, a játékosok ezért dicséretet érdemelnek. Olyan volt ez a meccs, mint egy thriller. Az első játékrészben nyújtott teljesítménnyel nem vagyok elégedett, de amit a második kapott gól után nyújtottunk, az az a futball, amit szeretnénk látni a csapattól.

A filmes hasonlatnál maradva, Szabó István, a Kecskemét edzője is minimum 16-os karikás besorolást adott volna a meccsnek, mivel ő a debreceniek agresszivitását emelte ki: – A meccs elején meglepett minket az indulat, amely a debrecenieket jellemezte, a túlzott agresszivitásból fakadó ütemtelen belépők – utalt Szabó arra, hogy két alapembere is megsérült, szerinte a játékvezető nem védte a labdarúgóit. – A DVSC érdemeiből ez azonban nem vesz el, mert nagyon jól játszott a második félidőben. A végén nem tudtunk ritmust váltani, és végül az egy pontot is meg kell becsülnünk. Úgy gondolom, igazságos döntetlen született.

Bunyó egyébként a Paks–Vasas (0-1) meccs végén volt, amiről meg is emlékeztünk.

Borítókép: Huszti Szabolcs, a Fehérvár edzője a Honvéd elleni meccsen (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.