Kétgólos előnyt adott le, de megint nem kapott ki a meglepetéscsapat

A labdarúgó NB I 13. fordulójának a második szombati mérkőzésén a nagyszerűen szereplő újonc Kecskemét az első félidőben megérdemelten szerzett vezetést, amit a szünet után két gólra növelt. Utána azonban a Debrecen szépített, átvette az irányítást;; a hajrában az egyik helyzetét némi szerencsével újabb gólra váltotta, és ezzel 2-2 lett a végeredmény.

2022. 10. 29. 18:55
Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerencsére ritkán fordul elő ilyen, ezért is maradt emlékezetes: a Kecsemét és a Debrecen a bajnokság 2. fordulójában már-már botrányos meccset játszott a Nagyerdei Stadionban. A találkozó végén az oldalvonalnál szinte tömegverekedés tört ki, mindkét csapat játékosai kivették a részüket az ungorkodásból, ám a felek most erről már nemigen beszéltek az újabb meccs beharangozóiban.

A Kecskemét eddig az idény meglepetéscsapata, a kezdésig hat győzelem mellett öt döntetlen és mindössze egy vereség állt a neve mellett, ami újonctól rendkívüli teljesítmény, ezzel szemben a Debrecen enyhén szólva is botladozva szerepel, és a kiesés ellen harcolók mezőnyét gyarapítja. A KTE ezúttal sem kezdett elfogódottan, mezőnyfölényben játszott, és a 12. percben tetszetős góllal szerzett vezetést: Nagy Krisztián a felezővonalnál vette át a labdát, a tizenhatos előtt a kapunak háttal álló Tóth Barnához passzolt, aki sarokkal játszotta maga mögé oldalra, a labda visszakerült a nagy lendülettel érkező Nagy Krisztián elé, aki egy ütemcsellel leültette Gróf kapust, majd 3 méterről az üres kapuba gurított – 1-0.

Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Gyorsan egyenlíthetett volna a DVSC, Dzsudzsák szabadrúgásból középre ívelt labdáját azonban Varga futtából, 7 méterről a léc fölé durrantotta. A másik oldalon Tóth fejelt nagy helyzetből a kapu fölé, tehát akadt említésre méltó esemény az első fél órában. Utána kicsit leült a meccs, valamivel többet birtokolta a labdát a hazai csapat, a vendégek elsősorban kapu elé ívelésekkel próbálkoztak.

A szünet után gyorsan megduplázta az előnyét a Kecskemét: Banó-Szabó Bence a fél debreceni védelmet beültette a hintába. Nagy passzolta fel a labdát Tóthnak, aki – csakúgy, mint az első gólnál – sarokkal továbbított, Banó-Szabó két védőt forgatott meg a kapunak háttal, majd a harmadikat is kicselezte és az elvetődő Gróf felett küldte a labdát a hálóba – 2-0. Erre viszont hamar válaszolt a Debrecen: az 55. percben Babunszki beadására Szécsi érkezett nagyszerűen, és Varga kapust megelőzve a hálóba fejelt – 2-1.

Rákapcsolt a Loki, és szemlátomást a percek múlásával fáradt a házigazda. Erre ráérezve egyre nagyobb nyomást helyeztek rá a vendégek, akik több helyzetet is elpuskáztak, ám a szerencse segítségével összejött az egyenlítés: a 87. percben egy beadás után Varga József elé pattant a labda, aki 12 méterről lőtt, a labda pedig egy védőn irányt változtatva a kapu közepébe vágódott. Varga Bence kapusnak nem volt esélye – 2-2. A hosszabbításban úgy tűnt, Bárány fejesénél sincs, ám óriási bravúrral védeni tudott. A két ellentétes félidő miatt a 2-2 reális eredmény, a Kecskemét továbbra is egyetlen vereséggel áll a tabella második helyén.

NB I, 13. forduló
Péntek

Mezőkövesd–Kisvárda 1-1 (0-0), Városi Stadion, 1000 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Bobál G. (80.), illetve. Ilievszki (54.)

Szombat

Bp. Honvéd–Mol Fehérvár 0-1 (0-1), Bozsik Aréna, 3407 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Kodro (14.)

Kecskemét–Debrecen 2-1 (1-0), Kecskemét, Széktói Stadion, 2000 néző, jv.: Görög. Gólszerző: Nagy K. (12.), Banó-Szabó (47.), illetve Szécsi (55.), Varga J. (87.)

Paks–Vasas 19.30 (tv: M4 Sport +)

Vasárnap

Újpest–Puskás Akadémia 15.00 (tv: M4 Sport)

Ferencváros–Zalaegerszeg 17.30 (tv: M4 Sport)

Borítókép: Bódi Ádám és Nagy Krisztián harcol a labdáért (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.