A dánok elleni meccs? A nehézsúlyúak legyőzték a könnyű súlyúakat

Az eddigi legjobb meccsét játszotta az Európa-bajnokságon a női kézilabda-válogatott. Golovin Vlagyimir csapata 25-23-ra vezetett kilenc perccel a vége előtt, de 29-27-re kikapott. A kapitány büszke arra, hogy a játékosai 55 percig szoros meccset játszottak a tavalyi vb-bronzérmes ellen.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 10. 23:04
Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Dánia mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 10-én.
MTI//Czeglédi Zsolt
Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Dánia mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 10-én. MTI//Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Golovin Vlagyimir szerint a 29-27-es dán győzelem miatt nem kell a kardunkba dőlni. – A dánok elleni volt az Eb-n a legjobb meccsünk, de a legfontosabb az, hogy a lelki világunk rendben legyen. A továbbiakban is küzdünk, nyilvánvalóan jobb csapat a dán válogaottt, de megmutattuk, hogy képesek vagyunk 55 percen keresztül méltó ellenfelei lenni – értékelt a női kézilabda-válogatott kapitánya.

A kapitány úgy véli, jól sikerült a felkészülés az első középdöntős meccsre. 

Dánia ellen sikerült felkészülni, és le is tudtuk védekezni őket. A mérkőzés tempója a norvégok elleni meccshez képest nekünk kedvezett. Két gólos vezetésnél azonban megtorpantunk, már nem volt meg bennünk a kellő oxigén, erővel nehezebben bírtuk. A labda nélküli mozgásoknál vitt előre a szívünk, de nyugodtan elmondhatjuk, hogy a nehézsúlyú és a könnyű súlyú játékosok párharcát a nehéz súlyúak nyerték

 – utalt a fizikálisan sokkal erősebb dán játékosokra a kapitány.

Golovin tisztában van azzal, hogy kevés cserével játszotta végig a meccset a csapat, de elmondta, hogy mi volt ennek az oka. – Valóban kevés cserével játszottuk végig a meccset, persze tisztában vagyok vele, hogy kellene pihentetni a játékosokat, de úgy terveztük, hogy a középdöntő első és a második meccse között van három nap pihenőnk, és ez alatt tudunk regenerálni. Ez így is lesz. A vereség ellenére örülök, hogy ötvenöt percen keresztül bírtuk erővel a dán válogatott ellen – mondta a kézilabda-válogatott kapitánya.

A magyar válogatott legközeleb november 14-én hétfőn 30.30-kor Svédország ellen játszik a női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében.

Borítókép: Golovin a dánok elleni első 55 percre büszke lehet (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.