A FIFA egykori elnöke már bánja, hogy Katar rendezheti a vb-t

Hiba volt Katarnak adni a labdarúgó-világbajnokság rendezését – vallotta be a nemzetközi szövetséget (FIFA) a 2010-es odaítéléskor vezető svájci Sepp Blatter.

Forrás: MTI2022. 11. 09. 9:45
Sepp Blatter
Sepp Blatter Fotó: Fabrice COFFRINI Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Katar egy hiba. Rossz döntés volt, amelyért én voltam a felelős mint az akkori elnök fogalmazott Joseph „Sepp” Blatter a svájci Tages Anzeigernek adott nyilatkozatában.

A jövő vasárnap kezdődő, a Közel-Keleten elsőként megrendezett vb odaítélése óta számos téma kapcsán kap kritikákat, így a hiányos infrastruktúra, a korrupciógyanú, az emberi jogi kérdések és a stadionokat építők rossz munkakörülményei miatt is.

Ez egy túl kicsi ország, a labdarúgás és a világbajnokság túl nagy a számára szögezte le a 86 esztendős egykori sportvezető a kevesebb mint hárommillió lakosú arab ország kapcsán.

Egyúttal megismételte azon állítását, miszerint az akkori francia elnök, Nicolas Sarkozy nyomást gyakorolt az európai szövetséget (UEFA) vezető Michel Platinire, hogy az utolsó körben tizennégy voksot bezsebelő Katart támogassa a nyolc szavazatot kapó Egyesült Államokkal szemben.

Blatter 1998-tól 2015-ig irányította a FIFA-t. Ezt követően korrupciós ügyek miatt eltiltották. A svájci szövetségi büntetőbíróság nyáron Platinivel együtt felmentette azon vád alól, hogy megkárosították a FIFA-t kétmillió svájci frankkal, amelyet Platini 2011-ben kapott az 1998 és 2002 között végzett tanácsadói munkájáért.

 

Borítókép: Sepp Blatter (Fotó: AFP/Fabrice Coffrini)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.