Kalmár Zsolt két góljával a tabella élén a DAC Szlovákiában

Paprikás hangulatú mérkőzésen az utolsó percekben négy gólt szerzett a Dunaszerdahely Trencsénben. A magyar labdarúgó-válogatottba másfél év után visszatérő Kalmár Zsolt két találattal járult hozzá a 4-0-s sikerhez, aminek köszönhetően a DAC a tabella élére állt a szlovák bajnokságban.

Magyar Nemzet
2022. 11. 12. 17:41
Kalmár Zsolt
Kalmár Zsolt Fotó: LELKES Erno Forrás: DAC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kettős emberelőnyben is nehezen tudta megtörni a Dunaszerdahely a Trencsént. A hazaiaktól a 39., majd a 64. percben is kiállítottak egy embert, a vendégeknek Kalmár csak a 84. percben szerezte meg a vezetést. A magyar válogatottba másfél év után visszatérő irányító beadás után közelről passzolt a hálóba. Neki nem ez a védjegye, általában távolról rúg látványos gólokat.

Az első találat után felgyorsultak az események. A Trencsénből a 87. percben újabb embert állítottak ki a 16-oson belüli szabálytalanságért, a büntetőt Kalmár értékesítette. A hazai csapat érthetően összeomlott, a DAC a hosszabbításban még két gólt szerzett, így végül 4-0-ra nyerte meg a mérkőzést.

A hazaiak így ünnepelték a győzelmet az öltözőben:

A siker jutalma, hogy a DAC a tabella élére állt a szlovák bajnokságban. Igaz, egyelőre csak átmenetileg, a forduló előtt az éllovas Slovan csak vasárnap fogadja a Rózsahegyet.

Borítókép: Kalmár Zsolt válogatott formában (Fotó: DAC/Lelkes Ernő)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.