Dzsudzsák újabb bombagólt lőtt, mégsem ünnepelhetett

Csakúgy, mint egy hete a Vasas ellen, Dzsudzsák Balázs ismét távolról lőtt hatalmas gólt. A 108-szoros válogatott játékos ezúttal a Puskás Akadémia kapuját vette be a labdarúgó NB I 16. fordulójában. A meccs után mégsem ünnepelhetett, Batik Bence két fejes góljával a felcsútiak nyertek 2-1-re a Debrecen ellen.

Magyar Nemzet
2022. 11. 12. 16:08
null
PAFC Debrecen Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 18. percben a Puskás Akadémia szerzett vezetést a labdarúgó NB I 16. fordulójának nyitómérkőzésén. Baluta szögletéből Batik Bence fejelt Romancsukot megelőzve a jobb felsőbe, Megyerinek esélye sem volt hárítani (1-0).

újabb nagy pillanata a 41. percben jött el. Úgy 25 méterről szánta rá magát lövésre, Tóth Balázs nem tudta hárítani a félmagasan a kapufa mellé vágódó labdát (1-1). A találat megnézhető az M4 Sport videóján.

Dzsudzsák mégsem ünnepelhetett maradéktalanul a találkozó végén, a hajrában ugyanis a Puskás Akadémia Batik újabb góljával megnyerte a meccset. A korábbi kispesti középhátvéd ezúttal Komáromi szögletéből volt eredményes.

A Puskás Akadémia tehát 2-1-re győzött, s átmenetileg befogta pontszámban a harmadik Kecskemétet, amely ma este a ZTE vendége lesz.

– Rászolgáltunk volna az egy pontra, bosszantó, hogy a hajrában kaptunk gólt, nagyon csalódott vagyok – nem is rejtette véka alá a véleményét a meccs után a magyar labdarúgó-válogatottba három év után visszatérő 35 éves klasszis. Majd arról beszélt, hogy nem volt elég éles a csapat védelme, a Puskás Akadémia minden szöglete, pontrúgásra veszélyt jelent.

Majd természetesen szóba került a Görögország elleni válogatott találkozó, amelyen Dzsudzsák rekordot dönthet.

– Talán az előző száznyolc fellépéséért nem küzdöttem annyit, mint ezért a százkilencedikért – jegyezte meg a Debrecen kiválósága, majd sokadszorra is megerősítette, mennyire büszke arra, hogy ennyiszer játszhatott a magyar válogatottban.

NB I, 16. forduló:

Szombat:
Puskás Akadémia–Debrecen 2-1 (1-1), Felcsút, Pancho Aréna, 1670 néző, v.: Csonka. Gólszerzők: Batik (18., 89.), illetve Dzsudzsák (41.)
Paks–Újpest 16.00
ZTE–Kecskemét 18.15

Vasárnap:
Fehérvár–Kisvárda 13.30
Honvéd–Ferencváros 15.45
Vasas–Mezőkövesd 18.00

A forduló mérkőzéseit az M4 Sport vagy az M4 Sport+ élőben közvetíti.

Borítókép: Dzsudzsák itt még ünnepel, a meccs után azonban bánatos volt (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.