Megsérült Marco Rossi újdonsült góllövője

Vasárnap a Görögország elleni barátságos mérkőzésen már biztosan nem lép pályára Németh András a magyar labdarúgó-válogatottban. A Luxemburg ellen a válogatottban góllal bemutatkozó csatár megsérült.

Magyar Nemzet
2022. 11. 18. 21:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha volt egyértelmű pozitívuma a Luxemburg elleni 2-2-nek csütörtökön, akkor az Németh András volt. A Genk 20 éves csatára kilenc perccel a pályára lépése után egyből gólt szerzett az első meccsén a magyar válogatottban. Középcsatárként ilyen a tökéletes debütálás – egyedül az eredmény hibádzott a végén.

Németh ilyen kezdés után talán még jobban várhatta az első meccsét hazai pályán, a Puskás Arénában minimum 50 ezer néző előtt vasárnap Görögország ellen, de a második válogatottságára még biztosan várnia kell. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) péntek este közölte a Twitter-oldalán, hogy a fiatal csatár bokasérülést szenvedett a Luxemburg elleni meccsen, ami miatt már el is hagyta a válogatott telki bázisát.

A magyar apától és dél-afrikai anyától Fokvárosban született játékos így visszatér belga klubjához, a Genkhez, a felépülése után pedig azon kell dolgoznia, hogy szövetségi kapitány kérésének eleget téve az eddiginél több játéklehetőséget harcoljon ki magának. A belga élvonal listavezetőjében Németh ugyan 15 bajnokin pályára lépett az idényben, de a legtöbbször csak csereként alig tíz perceket kapva.

Mivel még fiatal, van ideje, de a válogatottságot szeptemberben lemondó helyén ő lehet a hosszú távú megoldás középcsatárként, ezért lenne fontos, hogy mielőbb többet játsszon. Németh kiesésével a görögök ellen újra kaphat lehetőséget a kezdőben, aki Dél-Koreában ugyan bajnoki címet szerzett és fontos gólokat lőtt, Rossi mester a nyilatkozataiból ítélve továbbra sem bízik benne feltétel nélkül, most sem mulasztotta el megjegyezni, hogy fizikailag több kellene tőle a nemzetközi szinten.

Borítókép: Németh András gólját ünnepli a magyar válogatott Luxemburgban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.