A német szövetség döntött Hansi Flick jövőjéről

A német is a kudarcot valló válogatottak közé tartozott a katari labdarúgó-világbajnokságon, a Nationalelf már a csoportkört sem élte túl. A csalódást keltő szereplés után felmerült, hogy Hansi Flicket új szövetségi kapitányra kellene cserélni. Most kiderült, a Német Labdarúgó-szövetség miként vélekedik a kérdésről.

Magyar Nemzet
2022. 12. 07. 18:56
FLICK, Hans-Dieter
ar-Rajján, 2022. november 23. Hansi Flick német szövetségi kapitány interjút ad, mielõtt megkezdõdik a Németország-Japán mérkõzés a katari labdarúgó-világbajnokság elsõ fordulójában, a E csoportban az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 23-án. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy reményekkel vágott neki a német labdarúgó-válogatott a katari vb-nek, azonban Thomas Müllerék azonnal elhasaltak: a csoportkört egy Japán elleni vereséggel kezdték. A spanyolok elleni döntetlennel ugyan javítottak a helyzetükön, végül azonban a Costa Rica elleni győzelem sem volt elég ahhoz, hogy továbbjutó helyen végezzenek az E csoportban. Harmadikként azonnal kiestek.

A Nationalelf kudarca nem maradt következmények nélkül, Oliver Bierhoff ügyvezető igazgató lemondott a posztjáról. Voltak, akik azt pedzegették, hogy Hansi Flick szövetségi kapitányt is el kellene küldeni, de szerdán kiderült, a Német Labdarúgó-szövetség nem ért egyet ezzel a véleménnyel.

Fabrizio Romano átigazolási guru a közösségi oldalain számolt be a német válogatottat érintő történésekről. Az olasz újságíró posztja szerint Flick egyeztetett a szövetség vezetőivel, és a találkozó után az a döntés született, hogy folytatják a közös munkát, a céljuk pedig a 2024-ben Németországban megrendezendő Európa-bajnokság megnyerése lesz.

– Az edzői csapatom és én optimistán tekintünk előre a hazai Európa-bajnokságra – fogalmazott Flick. – A csapatunk sokkal többre képes, mint amit Katarban mutatott. Ott elszalasztottunk egy nagy esélyt, amiből le kell vonnunk a tanulságokat. Mindannyian azt szeretnénk, hogy a 2024-es Eb-n egész Németország ismét a válogatott mögé álljon.

A lehetséges utódokként emlegetett Jürgen Kloppnak és Thomas Tuchelnek tehát még várnia kell a sorára.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

 

Borítókép: Hansi Flick marad a német szövetségi kapitány (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.