Még ha reménykedik is benne, Mbappénak sem jár a vörös szőnyeg

Bár elismeri Kylian Mbappé képességeit, Kyle Walker, az angol labdarúgó-válogatott védője mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Anglia szombaton legyőzze a címvédő Franciaországot a katari világbajnokságon.

Magyar Nemzet
2022. 12. 07. 18:31
FIFA World Cup 2022 - England press conference Kyle Walker
epa10353632 England's Kyle Walker speaks during a press conference in Doha, Qatar, 07 December 2022. England will face France in their FIFA World Cup 2022 quarter final soccer match on 10 December 2022. EPA/NEIL HALL Fotó: NEIL HALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol válogatott talán legnagyobb feladata a Franciaország elleni negyeddöntőn az lesz, hogy megállítsák a katari világbajnokságon ötgólos Kylian Mbappét, tekintve, hogy a Paris Saint-Germain csatára Tunézián kívül eddig minden ellenfél kapuját bevette legalább egyszer, s a góllövőlista élén áll. Feltehetően Kyle Walker is ott lesz szombaton az angolok védelmében, de ahogy azt illik, ő is elmondta, hogy nem csak Mbappéra fókuszálnak a felkészülésük során.

– Ez a meccs nem Anglia és Mbappé között zajlik, hanem Anglia és Franciaország között – húzta alá a Manchester City játékosa. – Tiszteletet fogunk tanúsítani, de nem fogom leteríteni elé a vörös szőnyeget, hogy azon végigfutva gólt szerezzen, hiszen mégiscsak az angol válogatottban szerepelek. Tudom, mit kell tennem, hogy megállítsam. Persze könnyebb erről beszélni, mint megvalósítani, de nem becsülöm le magam. Máskor is szembenéztem már kiváló játékosokkal, szóval ugyanúgy tekintek erre a meccsre is, mint bármelyik másikra.

Walker nem beszélt a levegőbe, valóban ismeri a módszert Mbappé életének a megnehezítésére. Ezt maga a francia kiválóság vallotta be azután, hogy a klubjaik összecsaptak egymással a Bajnokok Ligájában.

– Jó hallani, hogy nehéz volt ellenem játszania. Ő egy fantasztikus játékos, de mi nem teniszezni fogunk. Ez nem egyéni, hanem csapatjáték. És bármi megtörténhet a kilencven perc alatt – bizakodott Walker.

Szoros meccsnek ígérkezik

Valóban bármi megtörténhet, erre jutott a statisztikákkal foglalkozó Gracenote cég is. A Nielsen adatelemző leányvállalatának szerint a Franciaország–Anglia negyeddöntő lesz a legszorosabb, de a gallokat várják a legjobb négy közé Brazíliával, Portugáliával és Argentínával egyetemben (a megnevezett három válogatott sorrendben Horvátországgal, Marokkóval, illetve Hollandiával mérkőzik meg a negyeddöntőben). Elemzésük szerint brazil–portugál döntőt rendeznek, amiből a dél-amerikaiak kerülhetnek ki győztesen.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022  

 

Borítókép: Kyle Walker tudja, hogyan kell megállítani Mbappét (Fotó: EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.