Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Szalai Ádám ügynöke háborúzik a magyar csatárt megalázó klubbal

Lényegében amatőrnek nevezte az FC Basel egyik vezetőjét Szalai Ádám menedzsere, miután a bázeliek kijelentették, hogy a magyar csatár többet nem fog játszani a klubban, noha jövő nyárig érvényes szerződése van. Tovább bonyolódhat Szalai már így is bíróság elé került ügye.

Magyar Nemzet
2022. 12. 17. 20:30
Szalai Ádám Basel
Szalai Ádám Basel Forrás: FC Basel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, az FC Basel igazgatótanácsának tagja, a korábbi svájci válogatott, a Bundesligát is megjárt David Degen kijelentette, hogy már biztosan nem fog pályára lépni a svájci klub színeiben. Tette ezt úgy, hogy a magyar csatárnak a jövő nyárig érvényes szerződése van, és munkaügyi per zajlik a felek között, mivel indoklás nélkül tették ki őt a csapat keretéből az ősszel. Ebben a jogi eljárásban Szalai egy részsikert már aratott, amikor elérte, hogy visszavegyék az első csapat keretébe.

Most Szalai Ádám ügynöke, Oliver Fischer reagált éles kritikával David Degen kijelentésére a svájci Blick című lap cikkében: – Degen szavai nem egy profi klubvezetőre vallanak. Úgy látszik, a Baselnél már nem a teljesítmény a legfontosabb fokmérő. Bernhard Heusler elnöksége alatt ilyen nem fordulhatott volna elő.

Fischer azt is kijelentette, hogy továbbra sem kaptak semmilyen indoklást arra vonatkozóan, hogy Szalai miért vált kegyvesztetté Bázelben. Szavaiból azonban azt lehet kiolvasni, hogy nem ijednek meg a fenyegetésektől, a 35 éves játékos kitöltheti a nyárig szóló szerződését, ahelyett, hogy a télen megpróbálna menekülni a szorult helyzetből. – Ez itt a profi futball, Ádám továbbra is mindent meg fog tenni a csapatért az edzéseken – jelentette ki Fischer.

A Blick arról is ír, hogy Szalai olyan szerződést kötött februárban a Basellel, amely szerint annak lejárta után edzőként foglalkoztatnák tovább a klubnál. Fischer ezt az információt nem kívánta kommentálni, csupán annyit jegyzett meg: – Ádámmal hosszú távú lehetőséget láttunk a bázelieknél, ezért is cseréltük fel a Bundesligát a svájci bajnokságra.

Szalai Ádám az év elején saját kérésére bontott szerződést a Mainz csapatával, hogy az FC Baselbe igazolhasson. Eleinte jól alakultak a dolgok, az első fél évben Szalai még rendszeresen játszott, 12 meccsen négy gólt szerzett, de a nyáron a korábbi svájci csatárlegenda, Alexander Frei lett a csapat új vezetőedzője, aki látványosan mellőzte Szalait, akinek az esetleges Bundesligába való visszatérése is felvetődött már.

Borítókép: Szalai Ádám (Fotó: FC Basel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.