Gazdag Dánielről, aki Rich Dani lett, ódákat zengenek, megkapta a tízes mezt

Az amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) legutóbb döntős Philadelphia Union hivatalos oldalán bejelentette, hogy meghosszabbítja Gazdag Dániel szerződését, amely 2025-ig szól, de tartalmaz egyéves hosszabbítási opciót is. Gazdag megkapta a tízes mezt is.

Magyar Nemzet
2023. 01. 04. 21:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 18-szoros válogatott remekelt az elmúlt évadban a Philadelphia Union csapatában, 37 meccsen 24 gólt szerzett. Az MLS alapszakaszában 22 találattal a második helyen végzett a góllövőlistán, emellett pedig volt tíz gólpassza is. Nagy meglepetés volt, hogy az MLS legértékesebb játékosának járó különdíjra jelöltek szűkített, ötös listájára nem került fel.

Gazdag Dániel
Gazdag Dánielnek nagyon jó éve volt. Forrás: Twitter/PhilaUnion

A Philadelphia Unionnál azonban nagy becsben tarják, s a klub ma bejelentette, hogy meghosszabbítja a szerződését, mégpedig 2025-ig, a kontraktus pedig tartalmaz egy plusz egyéves hosszabbítási opciót is.

S hogy nevessünk egy jót: a csapat Twitter-oldalán angolra fordítva is látjuk Gazdag Dániel nevét: mint „Rich Dani”.

A Philadelphia Union sportigazgatója, Ernst Tanner a klub honlapján – ahol vezető hír Gazdag Dániel szerződéshosszabbítása – ódákat zeng honfitársunkról:

– Gazdag Dániel az MLS egyik legsokoldalúbb, legjobb játékosa, kis híján MVP lett a legutóbbi évadban. Huszonkét gólja és tíz gólpassza megmutatja, mennyit ért támadásban, míg védekező munkája és intelligenciája egészen különleges. Tökéletesen passzol a mentalitásunkhoz a játéka, örülünk, hogy meg tudtuk tartani az egyik legfontosabb futballistánkat – szögezte le a Philadelphia Union sportigazgatója.

Gazdag Dániel eddig a 6-os mezben játszott, most viszont megkapta a 10-est, ez is jelzésértékű, hogy milyen nagy sztár Philadelphiában.

Egy parádés Gazdag-gól az MLS-ben:

Gazdag Dániel a magyar válogatott színeiben az Anglia ellen idegenben 4-0-ra megnyert találkozón is nagyon szép gólt szerzett:

Borítókép: Gazdag Dániel eddig a 6-os mezben remekelt, ezután a 10-esben látjuk (Forrás: Twitter/PhilaUnion)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.