Judd Trump gyenge formában a legnagyobb győzelmét aratta

Judd Trump elismerte, hogy már az első fordulóban ki kellett volna esnie, az egész torna során gyengén játszott, többször szerencséje volt, ezért is tartja a pályafutása legnagyobb sikerének, hogy megnyerte a sznúker Masters tornát. Döntőbeli ellenfele, Mark Williams a legidősebb győztes lehetett volna, de a hajrában megtorpant és végül 10-8-ra alulmaradt. A diadalon felül Trump jutalma 250 ezer angol font (112 millió forint), bizonyítandó, hogy a sznúker mennyire profi sport.

Magyar Nemzet
2023. 01. 16. 9:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hihetetlen, hogy végül én nyertem, 8-7-nél ki voltam ütve – ismerte el Judd Trump a BBC-nek nyilatkozva. – Ki kellett volna esnem már az első fordulóban, aztán a másodikban, el kellett volna veszítenem a döntőt, de olyan vagyok, mint egy macska, mindig talpra esem – tette hozzá 2019 világbajnoka.

Nos, igaz, ami igaz, Trump a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben is hátrányból fordítva nyert döntőframe-ben Ryan Day, majd Barry Hawkins ellen, csak az elődöntőben volt megggyőz, ott 6-5-re verte Stuart Binghamet.

Mark Williams jobb formát mutatott, előbb David Gilbertet verte 6-2-re, aztán a játék élő legendáját, a hétszeres világbajnok Ronnie O’Sullivant 6-5-re, az elődöntőben aztán 6-0-ra kiütötte a vagabund Jack Lisowskit. A Masters legidősebb győztese lehetett volna 47 évesen és 300 naposan, de végül kénytelen volt beérni Trump dicséretével. 

– Nem játszottam jól. Gyakran mérföldekkel hibáztam el a lökéseimet, miközben Mark távolról hihetetlenül pontos volt. Próbáltam kapaszkodni, szerencsére sohasem kerültem kétframe-es hátrányba. Ez a pályafutásom legnagyobb eredménye, mert ilyen rossz formában még soha nem nyertem versenyt – jegyezte meg Trump, aki 2019 után másodszorra nyerte meg a Masterst, a sikere egyben a huszonharmadik tornagyőzelme.

Mark Williams legutóbb 20 éve nyerte meg a Masterst, először pedig 25 éve, amikor Trump még általános iskolás volt…

Borítókép: Judd Trump 2019 után másodszor hódította el a serleget (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.