Kapitális kapushiba, a Kisvárda edzője mégis inkább dicsér + videó

Győzelmet szalasztott el a Kisvárda a labdarúgó NB I 17. fordulójának nyitómérkőzésén. Már a hosszabbításban, 2-1-es vetésnél Skrbek beadásánál a hazaiak kapusa, Hindrich Ottó lefagyott, a labda érintés nélkül pattant a hálóba, így egyenlített a Paks 2-2-re. Török László nem bírálja a játékosát, de persze kapitális hibát emleget.

Magyar Nemzet
2023. 01. 28. 18:50
Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25.percben Mesanovic buktatta a tizenhatoson belül Vargát, a játékvezető 11-est ítélt. A labda mögé a sértett, a góllövőlista éllovasa állt, s a jobb alsó felé rúgta a labdát, amely a kapufát érintve pattant a hálóba – 0-1.

A 63. percben ugyancsak büntetőből egyenlített a hazai csapat. Leoni beadásába Osváth kézzel ért bele, a tizenegyest Mesanovic értékesítette, szintén a jobb alsóba passzolva – 1-1.

A 80.percben megszerezte a vezetést a Kisvárda. Szögletet követően Hej fejéről Ötvöshöz került a labda, aki öt méterre a kaputól a hosszú sarokba talált – 2-1.

 

A mérkőzés hajrájában Hindrich Ottó, a hazaiak kolozsvári kapusa érthetetlenül elbizonytalanodott. Az első hibáját még megúszta a Kisvárda, a másodikat, már a hosszabbításban, a 91. percben már nem. Skribek adott be a bal oldalról, még csak nem is jól, Hindrich érthetetlenül kikocogott a kapuból, a labda mellette pattant le, majd a hálóba csorgott. Óriási potyagól, ezzel egyenlített a Paks 2-2-re.

 

– Sajnálatos gólt kaptunk a hosszabbításban, ott egy együttes meg nem értés történt, talán ez a legjobb kifejezés rá – mondta a potyagólról visszafogottan Török László, a Kisvárda vezetőedzője.

 

Amikor finoman megkérdezték, tényleg csak ennyi-e a véleménye, magyarázatképpen hozzátette: – Edzői pályafutásom elején megfogadtam, hogy nem bírálom a játékosaimat. Ezt egyszer megszegtem, Fehérváron, még egyszer nem akarom. Kapitális hiba volt, amit majd ki kell elemeznünk.

A mérkőzés tanulságáról bizakodva így beszélt: – Csalódottak vagyunk, nem örülünk annak, hogy pontokat veszítettünk, ellenben van még tizenhat mérkőzés a bajnokságból. Kiélezett a pontvadászat, kemény meccsek várnak ránk, úgyhogy fel kell emelnünk a fejünket, mivel a játékunk hellyel-közzel rendben volt, éppen ezért biztosra veszem, hogy hétről hétre fejlődni fogunk. 

Waltner Róbert, a paksiak mestere úgy fogalmazott, a döntetlen nem rossz Kisvárdán, de azért nem volt maradéktalanul elégedett.

– Persze mindig nyerni szeretne az ember, de a játék összképe alapján reális a döntetlen. Ugyan volt még egy nagy lehetőségünk, de az kimaradt. A négy gól mindegyike szerencsés volt. Úgy éreztem, megnyerjük ezt a meccset 1-0-ra. Bosszant az első bekapott gól, de nem a kezezés miatt, az benne van. A kettes sorfal utáni játékot észre kellett volna venni, reagálni rá, kilépni a sorfalból. A Kisvárda ellen idegenben az egy pont nem rossz, és a játékosok hozzáállása is jó volt. Tudunk ennél sokkal jobban is futballozni. Bátrabban kellett volna támadni, többet birtokolni a labdát, sokszor feleslegesen elívelgettük a támadásokat. Bízom benne, hogy a következő találkozónk jobban sikerül – értékelt Waltner Róbert.

NB I, 17. forduló

szombat: 

Kisvárda–Paks 2-2 (0-1). Kisvárda, 1745 néző, v.: Bognár. Gólszerzők: Mesanovic (64., 11-esből), Ötvös (80.), illetve Varga B. (25., 11-esből), Skribek (91.)
DVSC–ZTE 17.00
Ferencváros–Vasas 19.30

vasárnap: 
Mezőkövesd–Puskás Akadémia 15.30
Újpest–Honvéd 15.30
Kecskemét–Mol Fehérvár 17.30. 

Borítókép: Hindrich Ottó fájdalma (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.