Letartóztatták Dani Alvest, a világ legsikeresebb labdarúgóját

A brazil válogatott szélsőt szexuális zaklatás miatt jelentette fel egy nő.

2023. 01. 20. 12:51
null
(FILES) In this file photo taken on March 13, 2022 Barcelona's Brazilian defender Dani Alves looks on during the Spanish league football match between FC Barcelona and CA Osasuna at the Camp Nou stadium in Barcelona. - Former Brazil defender Dani Alves was taken into custody on January 20, 2023 in Spain over allegations that he sexually assualted a woman at a Barcelona nightclub in December, police said. The 39-year-old player was summoned to a Barcelona police station where he was "taken into custody" and will now be questioned by a judge, said a spokesman for Catalonia's regional police force, the Mossos d'Esquadra. (Photo by Josep LAGO / AFP) Fotó: Josep LAGO / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatták Dani Alvest Barcelonában, akit azzal vádolnak, hogy szexuálisan zaklatott egy nőt – írja a 20 minutos spanyol lap. A Barca és a Sevilla egykori játékosát a katalán Mossos emberei vitték el délelőtt egy rendőrautóval a Les Corts rendőrőrsről, ahová tanúskodni ment be, miután feljelentést tettek ellene.

A panasz szerint december 30-ról 31-re virradó éjszaka egy nőt zaklatott a Sutton nevű barcelonai diszkóban. Két nappal a történtek után a nő jelentette fel Dani Alvest. A rendőröknek azt mondta, hogy a focista a fehérneműjébe nyúlt anélkül, hogy engedélyt kapott volna rá.

A járőrök a barcelonai Ciutat de la Justiciába vitték a labdarúgót, ahol még a nap folyamán bíróság elé állítják. A bíró az ügy kivizsgálásáig dönteni fog ideiglenes helyzetéről.

A Katalóniai Legfelsőbb Bíróság (TSJC) tájékoztatása szerint a nő panaszát már elbírálták, és jelenleg a vizsgálati szakaszban van.

 

Dani Alves tagadja a vádakat

A 39 éves Dani Alves, aki 2022 júliusa óta a mexikói UNAM játékosa, tagadja az ellene felhozott vádat:

Először is, mindent szeretnék visszautasítani. Igen, ott voltam egy társasággal, jól éreztük magunkat. Táncoltam, remekül éreztem magam anélkül, hogy bárki magánszférájába gázoltam volna. Nem tudom, ki ez a nő. Ha bemegyek egy mellékhelyiségbe, nem kérdezem meg, ki van ott. Sohasem megyek közel kéretlenül senkihez sem, hogyan tehetnék ilyet egy nővel? Az Isten szerelmére, nem tettem ilyet!

Dani Alves házas, 2017-ben vette feleségül Joana Sanz spanyol modellt. Az ünnepi időszakban azért utazott korábbi sikerei színhelyére, Katalóniába, hogy ott legyen az anyósa temetésén.

A brazil labdarúgó világelsőnek számít, ami az eredményességet illeti, mivel klubcsapataival, köztük az FC Barcelonával és a válogatottal összesen 43 különböző trófeát mondhat a magáénak. Így többek között háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros spanyol bajnok, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok. A brazil nemzeti együttes tagjaként pedig kétszer nyerte meg a Konföderációs Kupát (2009, 2013) és a Copa Américát (2007, 2019), emellett olimpiai bajnok is (2021).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.