Most kiderül, Messi és Mbappé egymás ellenségévé vált-e Katar óta

Nemsokára egy hónapja lesz, hogy Argentína tizenegyesrúgásokkal legyőzte Franciaországot a katari világbajnokság döntőjében. A finálé két hőse a győztes Lionel Messi és a francia Kylian Mbappé volt, utóbbi a mesterhármasának sem örülhetett a vereség miatt. Ők ketten a Paris Saint-Germain játékosai, vasárnap játszanak újra együtt egy csapatban, a francia sajtó pedig azt találgatja, hogy a Katarban, majd utána az argentinok ünneplése közben történtek miatt nem vált-e ellenséggé a két világklasszis.

Magyar Nemzet
2023. 01. 15. 11:16
null
Paris Saint-Germain's Argentine forward Lionel Messi celebrates with Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe after scoring the opening goal during the UEFA Champions League 1st round day 3 group H football match between SL Benfica and Paris Saint-Germain, at the Luz stadium in Lisbon on October 5, 2022. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Rennes jól szerepel a francia bajnokságban, a negyedik helyen áll a tabellán, nem ezért övezi nagy érdeklődés a vasárnap esti, a listavezető Paris Saint-Germain elleni rangadóját. A közvélemény a párizsi sztárcsapatra, azon belül is a támadósorra kíváncsi, amelyben a világbajnokságot követően először játszik együtt és Egyes lapok azt feszegetik, hogy az utóbbi egy hónapban ellenségek lettek, és így kérdés, mire lesznek képesek egymás mellett.

Persze ez a találgatás azóta zajlik, amióta a hétszeres aranylabdás argentin a francia fővárosba szerződött, kiegészülve azzal, hogy ott van harmadiknak is, márpedig a brazil egója sem elhanyagolható mértékű. Mindhármukat egy időben boldoggá tenni nem kis feladat a klubnak és a mindenkori vezetőedzőnek, ez már 2021 szeptemberében kiderült, amikor Mbappé és Neymar látványosan összeveszett a pályán egy félreértett passz miatt. A francia csodacsatár ezt természetesnek mondta, a nagy győzni akarás nagy indulatokat gerjeszt, és tagadta, hogy ennél több húzódna meg az ügy mögött.

Fotó: AFP

A most zajló bajnokság őszi idényében viszont mintha minden a helyére került volna, a három világklasszis elkezdett valóban együtt dolgozni, a PSG sokáig veretlen maradt a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában pedig gond nélkül jutott el a kieséses szakaszba. A három gigász pedig önfeleden, vidáman ünnepelte együtt a gólokat, és a közösségi médiában zajló aktivitásuk is felhőtlen barátságot sugallt. Ám következett a világbajnokság, amelynek a döntőjében Mbappé mesterhármast ért el, mégis kénytelen volt végignézni, ahogyan Messi ünnepelt, és felült a világ trónjára. Az argentinok ráadásul gúnyt űztek belőle, amit Messi szótlanul tűrt, és sokak szerint ez a franciánál kiverte a biztosítékot.

Amikor az argentin visszatért Párizsba, az edzőpályán díszőrség fogadta, a csapattársai mosolyogva tapsolták meg, de Mbappé nem volt ott. Ő mindössze 72 órával a döntő elvesztése után már visszatért a PSG-hez, és rögtön értékesített egy tizenegyest, amivel a párizsiak meg is nyerték az első bajnokijukat a vb után. A meccs után azonban a győztes találatáról nem esett szó, ehelyett a Messivel való kapcsolatáról faggatták. Mbappe nem meglepő módon elfojtott minden spekulációt, de ezt olyan arckifejezéssel tette, mint akinek kínos ezekre a kérdésekre válaszolni. Még egy mérkőzésen játszott, azon csak árnyéka volt önmagának, és a csapata elszenvedte az első vereségét a bajnokságban.

Ezután ment el rövid szabadságra, New Yorkban látták NBA-mérkőzésen, és eközben történt Messi említett diadalmas bevonulása a PSG edzőtáborába. Az időzítés állítólag nem volt szándékos, már a világbajnokság előtt így kérte a szabadságát, ennek ellenére ez csak tovább táplálta a pletykákat arról, hogy a két sztár ellenséggé vált. Messi közben hétfőn nagyszerűen tért vissza a pályára, az Angers ellen 2-0-ra megnyert meccsen remek gólt is szerzett. Azóta véget ért Mbappé pihenője, és vasárnap este már nem egymás ellen, hanem mellett játszanak – kiderül, hogy barátként vagy ellenségként.

FRISSÍTÉS!!!

Borítókép: Lionel Messi és Kylian Mbappé az ősszel a legnagyobb egyetértében rugdosták a gólokat (Fotó: AFP)

 

 

 

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.